Hyresrätter i Kalmar

Under 2023 planeras det nya kvarteret på området Fredriksskans stå klart med 42 nya hyreslägenheter. Fredriksskans är ett anrikt, historiskt område som ligger trivsamt med vatten och natur alldeles inpå knuten med bara en kort promenad in till Kalmars stadspuls. Det är ett attraktiv område med mycket historia och ligger vackert beläget mot Kalmar centrum.

Intresseanmälan

Information om intresseanmälan kommer.

Riksbyggens köregler

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Bostadsfakta

Area 1–4 rum och kök

Tidsplan

Tidsplan för de planerade hyreslägenheterna på Fredriksskans i Kalmar:

  • 2020 – Kommunen är klar med saneringen av området, ledningsarbete är klart.
  • 2022 – Detta året planeras intressekön att öppna
  • 2023 – Sommaren detta året planeras inflyttning

Om området

Vid Fredriksskans utvecklas ett nytt centralt område för att inte bara besöka utan även för att bo. Kvarteret präglas av en varm och härlig grönska där utrymmet för rabatter runtom huset skapar en trevlig miljö.

Med bra kommunikationsmöjligheter, god service och närhet till naturen gör det nya kvarteret Fredriksskans till en attraktiv plats att bo på. Platsen är mycket uppskattad av många Kalmarbor och en del av stadens identitet.

Riksbyggens bostadsrätter i Kalmar

I Kalmar finns både hyreslägenheter och bostadsrätter. Ta en titt på våra bostadsrätter och gör en intresseanmälan och få löpande information om vad som händer.