Anmäl intresse
Anmäl intresse

Hyreslägenheter i Skövde

Anmäl intresse

I Skövdes nya stadsdel Trädgårdsstaden planerar vi för tre nya kvarter Grönsakslandet, Blomlådan och Krukan med totalt 100 lägenheter. Lägenheterna förmedlas via HomeQ. Grönsakslandet är först ut med 40 lägenheter med planerad inflyttning februari 2024.

Fakta

Rum 1-3 rum och kök
Antal 40
Byggår 2023
Riksbyggen Hyresförmedling AB ansvarar för uthyrningen av våra lägenheter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.

Hyreslägenheterna i Skövde

Våra nya bostadskvarter med hyresrätter i Skövde är byggda för att passa alla olika typer av människor. I området finns lägenheter som passar singlar, par och familjer. För dig som är äldre eller har en funktionsvariation lämpar sig våra lägenheter väldigt bra då tillgängligheten är hög. Oavsett om du har barnvagn, rollator eller tunga matkassar ska det vara enkelt att ta sig till och från sin lägenhet. Husen har självklart hiss och parkering ingår i hyran.

Kvarteret passar bra för dig som säljer din villa och vill bo bekvämt där du inte behöver tänka på snöröjning, gräsklippning eller underhålla huset. Att bo i hyresrätt är ett bekvämt och bekymmersfritt sätt att bo där du kan njuta av livet och det du tycker mest om. Många familjer väljer att bo i hyresrätt för att kunna lägga energi på det som är roligt. Det kan vara en sommarstuga, husbil, husvagn, en lägenhet på soligare breddgrader eller en bostad i hemlandet. 

Lägenhetsinformation

Lägenheterna är ljusa med vackert planerade rum för att få en lättmöblerad lägenhet med möjligheten att nyttja ytan på ett så smart sätt som möjligt. Här är det lätt att trivas!

  • Ljusa, vackra kök 
  • Alla vitvaror är energieffektiva
  • Badrummen har dusch samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare
  • Laminatgolv eller träimitation eller både och
  • Klinker i hall
  • Ljusa vita väggar och tak
  • Mediacentral centralt placerad i alla lägenheter
  • Öppna planlösningar och stora fönster för maximalt ljusinsläpp

Balkong och uteplats

Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

Om Trädgårdsstaden

Trädgårdsstaden är Skövdes nyaste stadsdel. Här byggs områdena efter det klassiska trädgårdsstadskonceptet och vi är stolta över att då vara en del av det växande Skövde.

Området är beläget mellan staden och landsbygden, cirka tre km från centrum. I närheten av Trädgårdsstaden ligger Stallsikens handelsområde med flertalet större butikskedjor inom livsmedel, kläder, sport, heminredning och elektronik. Skövde ridskola är närmaste granne norrut. Förskolor öppnades 2012 och 2018 samt skola 2018. Goda bussförbindelser och cykelvägar leder in till centrum.

Avstånd med bil:
Stallsiken handel                        3 min (2,4km)
Förskola                                         3 min (1km)
Idrottshall                                     3min (1,6km)
Centrum/tågstation                  9 min (6,2km)

Riksbyggens bostadsrätter i Skövde

I Skövde finns både hyreslägenheter och bostadsrätter. Ta en titt på våra bostadsrätter och gör en intresseanmälan och få löpande information om vad som händer.

Bostadsrätter i Skövde

Bra att veta om hyresrätt från A till Ö

Allt du behöver veta när du bor i en hyreslägenhet.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta om hyresrätt

Uthyrningsregler

Det här gäller när du hyr en lägenhet av oss.

Nycklar.jpg

Vår uthyrningsregler

Frågor och svar

Vad är en hyresrätt, får en hyresrätt renoveras och vad gäller om du är sambo?

Fragetecken.jpg

Hitta svar på dina frågor