Renovera balkong i bostadsrättsförening

Börjar det blir dags att se över och renovera balkongerna? Då är det ett bra tillfälle att bygga ut och glasa in balkongerna.

Skicka en intresseförfrågan

Intresseförfrågan

Är det dags att renovera balkongerna?

Efter cirka 50 år brukar det vara dags att renovera själva balkongplattan på balkongerna. Balkongerna är bra att se över i samband med en fasadrenovering eller tilläggsisolering. När du väl bestämt dig för att ta tag i och rusta upp balkongerna är det också ett utmärkt tillfälle att bygga ut balkongerna. Bara en 30 centimeter bredare balkong skapar en helt annan rumskänsla. Det är även ett bra tillfälle att glasa in balkongerna.

Andra åtgärder som är bra att göra när du renoverar balkonger

Vanliga frågor och svar om att renovera balkonger

Hur länge håller en balkong?

Efter cirka 50 år brukar det vara dags att renovera själva balkongplattan. Då behöver både betongen och infästningarna en upprustning efter att ha varit hårt utsatta för väder och vind.

Krävs bygglov för att renovera balkonger?

När det gäller renovering av befintliga balkonger i samma utseende som tidigare är det något som styrelsen i en bostadsrättsförening kan fatta beslut om. Om helt nya balkonger ska byggas eller om balkonger ska byggas ut eller glasas in krävs stämmobeslut.

Vad kostar det att renovera en balkong?

Om man renoverar balkongerna, så att de ser likadana ut som idag är det en underhållsåtgärd som styrelsen kan besluta om. Finansiering sker i sådant fall över årsavgiften för alla lägenheter. Renoveringskostnaden blir en kostnad som alla andra i föreningen.

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig!

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas