Byta och renovera tak i bostadsrättsföreningen

Det yttre skyddande lagret på fastigheten kallas klimatskal. Fasad, tak och fönster utsätts ständigt för väder och vind och behöver underhållas och bytas ut ibland. Ett tak håller länge om det underhålls på rätt sätt. 

Skicka en intresseförfrågan

Tak, fönster och fasader är husets klimatskal och behöver emellanåt underhållas och bytas ut. Vi ger er fast pris och fem års garanti på alla typer av projekt.

Intresseförfrågan

Behöver ni renovera eller byta tak?

Beroende på konstruktion och material kan ett tak hålla länge om det underhålls på rätt sätt, men förr eller senare kommer delar eller hela taket att behövas bytas.

Ibland kan det vara mer ekonomiskt på lång sikt att byta ut hela taket på en gång än att lappa och laga.

Ett nytt och tätt tak sparar energi genom att ni inte längre eldar för kråkorna. Det innebär också färre akuta underhåll om hela taket är bytt eftersom ni slipper laga och lappa när det läcker in.

Andra åtgärder som är bra att göra samtidigt

Passa på att göra andra saker när byggställningarna ändå är uppe. När ni planerar för takrenovering kan det ur praktisk och ekonomisk synvinkel vara bra att även tänka på:

  • Taksäkerheten, så att den är uppdaterad enligt rådande föreskrifter. Ert tak är någon annans arbetsplats och taksäkerheten är fastighetsägarens ansvar.
  • Målning eller byte av angränsande delar som råspont, takläkt, takfot, vindskivor, skorstenar, hängrännor och stuprör.
  • Angränsande byggdelar som till exempel fasad, fönster, fönsterbleck, balkonger och tilläggsisolering.

 

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig!

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas