Vi har just nu problem med inloggning till Mitt Riksbyggen. Vi jobbar för att det snart ska gå att logga in igen.

Hyreslägenheter i hela landet

Vi har lediga hyreslägenheter över hela landet, och vi bygger ständigt nya. Vi har ingen generell intressekö för våra hyresrätter. Se vad som gäller där du söker bostad.

Får jag renovera i hyresrätten?

Vad är en hyresrätt?

Vad gäller för sambos i hyresrätt?

Så här anmäler du intresse

Bo i hyresrätt A-Ö

Riksbyggens uthyrningsregler

Vill du flytta till en ny hyreslägenhet?

Letar du efter en ny hyreslägenhet att flytta till? Vi har både nyproducerade hyresrätter och befintliga hyresrätter över hela Sverige som vi hyr ut, och vi bygger hela tiden nya.

Hur söker man en hyreslägenhet?

Vi har ingen generell intressekö för våra hyresrätter, varken våra nybyggda eller de befintliga hyreslägenheterna. Är du intresserad av att flytta till någon av våra hyreslägenheter anmäler du ditt intresse till våra hyresfastigheter som har lediga lägenheter. Du kan också söka efter lediga hyreslägenheter i vår köhantering och ställa dig i kö. Här kan du läsa mer och ställa dig i kö

Vad är en hyresrätt?

Till skillnad mot en bostadsrätt äger du inte din hyresrätt. Att ha ett förstahandskontrakt och bo i en hyresrätt innebär att du permanent hyr en bostad från en hyresvärd. Hyresvärden kan vara en privatperson, kommun eller företag.
Hyresrätt vs bostadsrätt det här är skillnaderna.

 

Så funkar det att bo i hyresrätt

Du äger alltså inte din bostad eller någon andel i en förening när du bor i en hyresrätt. Du får bo i lägenheten i utbyte mot en månadshyra.

I en hyreslägenhet har hyresvärden ansvar för den stora helheten, både vad gäller lägenheterna och huset. Men även du som hyresgäst har vissa ansvar.

Som hyresgäst måste du ta hänsyn till din omgivning och dina grannar och förhålla dig till de regler som finns. Vilka regler som gäller i just det hus du bor i brukar finnas med i hyresavtalet.

Andrahandsupplåtelse av en hyresrätt är som huvudregel inte tillåtet utan hyresvärdens samtycke. 

Checklista vid flytt från hyreslägenhet

När du ska flytta från en hyreslägenhet finns det flera viktiga saker som du bör tänka på. Här kan du läsa om vad som är bra att tänka på innan flytten!

Om Riksbyggen

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både nyproduktion bostadsrätt och nyproduktion hyresrätt. Vi är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar, kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Få reda på mer om oss

Upp