Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok

Hyresrätter i hela landet

Vi har lediga hyresrätter över hela landet, och vi bygger ständigt nya. Vi har ingen generell intressekö för våra hyresrätter. Se vad som gäller där du söker bostad.

Vill du flytta till en ny hyresrätt?

Letar du efter en ny hyresrätt att flytta till? Vi har både nyproducerade hyresrätter och befintliga hyresrätter över hela Sverige som vi hyr ut, och vi bygger hela tiden nya hyresrätter.

 

Hur söker man en hyresrätt?

Vi har ingen generell intressekö för våra hyresrätter, men du kan anmäla ditt intresse till våra hyresfastigheter. Du kan också söka efter lediga hyresrätter i vår köhantering och ställa dig i kö.  Här kan du läsa mer och ställa dig i kö

Vad är en hyresrätt?

Till skillnad mot en bostadsrätt äger du inte din hyresrätt. Att ha ett förstahandskontrakt och bo i en hyresrätt innebär att du permanent hyr en bostad från en hyresvärd. Hyresvärden kan vara en privatperson, kommun eller företag.

 

Så funkar det att bo i hyresrätt

Du äger alltså inte din bostad eller någon andel i en förening när du bor i en hyresrätt. Du får bo i lägenheten i utbyte mot en månadshyra.

I en hyreslägenhet har hyresvärden ansvar för den stora helheten, både vad gäller lägenheterna och huset. Men även du som hyresgäst har vissa ansvar.

Som hyresgäst måste du ta hänsyn till din omgivning och dina grannar och förhålla dig till de regler som finns. Vilka regler som gäller i just det hus du bor i brukar finnas med i hyresavtalet.