Ledarskap på Riksbyggen

På Riksbyggen jobbar vi mycket med vårt ledarskap. För vi vet att allt från en bra arbetsmiljö med engagerade medarbetare till vår lönsamhet som företag börjar just där.

Chefsrollen

Vårt chefs- och ledarskap är en viktig pusselbit för att vi ska lyckas och bli ännu bättre på det vi gör. Det hänger också ihop med medarbetarskapet och det ena kan inte fungera bra utan det andra. 

Som chef inom Riksbyggen har man tre ansvarsområden. Förutom att vara ledare och en god förebild ska man driva verksamheten och affären framåt, vara Riksbyggens företrädare och se till att vi har en god arbetsmiljö. För oss är det också viktigt att man är en god kommunikatör, tänker nytt och främjar nya idéer och får sina medarbetare att växa och utvecklas.

Är du nyfiken på hur det är att vara chef hos oss? Titta gärna på vår film där några av våra framtida ledare och chefer pratar om Riksbyggens ledarskap samt hur det är att vara chef på Riksbyggen.

Chefsutbildningar

Oavsett var man befinner sig i sin chefsroll finns en rad olika chefsprogram och utbildningar. Både för att kunna växa i sin roll som chef och utvecklas som ny eller potentiell chef.

Fler chefer som är kvinnor

Mångfald och inkludering är en del av vår vardag och något som vi arbetar ständigt med. Till exempel är ett av våra mål att rekrytera fler chefer som är kvinnor. Idag är närmare 40 procent av våra chefer kvinnor, men vi vill ha fler.

Prenumerera på lediga jobb

Är du intresserad av chefstjänster kan du prenumerera på våra lediga jobb och där välja chefsroller