Välkommen in din till nya framtid

Att skriva ditt exjobb, praktisera eller sommarjobba hos oss kan vara början på en karriär inom Riksbyggen. Och samtidigt som du får chans att lära av oss, får vi chans att lära av dig.

Dela ditt perspektiv under exjobbet

Som student är du välkommen att skriva ditt examensarbete hos oss på Riksbyggen. Det ger dig en möjlighet att lära känna vårt företag och vi kan ta del av dina kunskaper och ditt perspektiv. Våra tidigare studenter har bland annat valt att skriva om miljöbyggnad och hållbar utveckling.

Sophie Nilsson


Sophie Nilsson
 Utbildning Civilingenjör Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholm

”Syftet med mitt examensarbete var att undersöka hur ett byggherreföretag kan reorganisera och anpassa sin verksamhet, så att produktionen för husbyggnation kan bli mer mottaglig för utveckling och förändring. Arbetet hade Riksbyggen som fallstudie och utfördes under första halvåret 2017. Det har varit ett mycket spännande och roligt arbete tillsammans med Riksbyggen, där resultaten från mitt arbete belyser hur byggbranschen lättare kan anpassa sig till den snabbt växande värld vi lever i.”

Anders Thoren


Anders Thorén 
Utbildning Miljöspecialist Byggnader, KYH Göteborg

”Examensarbetet består av en hållbarhetsklassningsplan på byggnadsnivå, samt en rapport som beskriver tankegångarna bakom planen. Då jag ville arbeta med komplex hållbarhetsproblematik i mötet med konkret tillämpning var mötet med Riksbyggen proaktiva hållbarhetsarbete en lyckoträff.”

Testa dina vingar under praktiken

Under en praktik får du chans att testa på arbetslivet inom branschen, samtidigt som vi får lära känna dig och vad du brinner för. Vi prioriterar de studenter som har praktik som en del av sin utbildning och erbjuder främst praktikplats till dig som studerar vid högskola och universitet, som går på en YH-utbildning eller som går VVS- och fastighetsskötarprogrammet på gymnasiet.

Hitta ditt sommarjobb

Vi söker varje år sommarjobbare inom många olika områden. Det kan till exempel vara trädgårdsskötsel, enklare reparationer, lokalvård, drift och tekniskt underhåll. Du hittar alla våra sommarjobb och ordinarie tjänster här. Där kan du också anmäla dig för prenumeration på lediga tjänster.

Mer om Riksbyggen

utbildning

Fastighetsakademin

Riksbyggen är delägare av Fastighetsakademin som erbjuder skräddarsydda utbildningar efter branschens behov och detta garanterar goda anställningsvillkor och stora utvecklings- möjligheter för dig som väljer att utbilda dig hos Fastighetsakademin.

Fastighetsakademins utbildningar