Välkommen in till din nya framtid

Att skriva ditt exjobb, praktisera eller sommarjobba hos oss kan vara början på en karriär inom Riksbyggen. Och samtidigt som du får chans att lära av oss, får vi chans att lära av dig.

Dela ditt perspektiv under exjobbet

Som student är du välkommen att skriva ditt examensarbete hos oss på Riksbyggen. Det ger dig en möjlighet att lära känna vårt företag och vi kan ta del av dina kunskaper och ditt perspektiv. Våra tidigare studenter har bland annat valt att skriva om miljöbyggnad och hållbar utveckling.

Testa dina vingar under praktiken

Under en praktik får du chans att testa på arbetslivet inom branschen, samtidigt som vi får lära känna dig och vad du brinner för. Vi prioriterar de studenter som har praktik som en del av sin utbildning och erbjuder främst praktikplats till dig som studerar vid högskola och universitet, som går på en YH-utbildning eller som går VVS- och fastighetsskötarprogrammet på gymnasiet.


Ravin Akrawi, från praktikant till teknisk förvaltare

"Jag gjorde min LIA-praktik på Riksbyggen och fick lära mig allt inom teknisk förvaltning. Jag fick en bra inblick i hur man jobbar som teknisk förvaltare, något som var mitt mål efter min utbildning. Det kunde handla om allt från att ta fram underhållsplaner, göra statuskontroller av lägenheter och ta del av förvaltarens roll i bostadsrättsföreningar och styrelsearbetet. Jag fick också skugga olika yrkesgrupper t.ex. drifttekniker, ekonomer och teknisk förvaltare såklart. Det var väldigt lärorikt eftersom jag fick en bred bild av vad alla gjorde. Efter min praktik var jag kvar på Riksbyggen som timanställd och när jag tagit min examen fick jag jobb som teknisk förvaltare."


Alexander Eriksson, som gör sin LIA (lärande i arbete)-praktik inom Ombyggnad på ett av Riksbyggens marknadsområden

Vilken utbildning går du?
Jag läser på KYH’s yrkeshögskola som Byggproduktionsledare med inriktning inom renovering, ombyggnad och tillbyggnad (ROT)

Vad får du göra och lära dig på din LIA-praktik?
Jag gör i princip allt som en projektledare gör. Jobbar med anbud och avtal, projekterar projekt och jobbar med förfrågningsunderlag. Det är mycket tid som gått åt till att informera kunderna om vad som ska hända och när i ett projekt. Att man får att allt flyta på mellan kund och entreprenör.

Vad är det bästa med din praktik?
Att man får lära sig något nytt. Att det man har läst i skolan får man användning av på riktigt.

Vad tycker du om Riksbyggen som arbetsplats?
Många trevliga medarbetare. Det är en bra arbetsplats helt enkelt.

Hitta ditt sommarjobb

Vi söker varje år sommarjobbare inom många olika områden. Det kan till exempel vara trädgårdsskötsel, enklare reparationer, lokalvård, drift och tekniskt underhåll. Du hittar alla våra sommarjobb och ordinarie tjänster här. Där kan du också anmäla dig för prenumeration på lediga tjänster.

Mer om Riksbyggen

utbildning

Fastighetsakademin

Riksbyggen är delägare av Fastighetsakademin som erbjuder skräddarsydda utbildningar efter branschens behov och detta garanterar goda anställningsvillkor och stora utvecklings- möjligheter för dig som väljer att utbilda dig hos Fastighetsakademin.

Fastighetsakademins utbildningar