Förtur till din drömbostad

Vill du kunna se och välja lägenhet före andra vid säljstart av ett projekt och samtidigt få ökad trygghet vid ditt bostadsköp? Är det sovrum mot tysta gården eller köksfönster med morgonsol som lockar? Du bestämmer. Som medlem i Riksbyggen Förtur får du möjlighet att se och välja bland nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp vid säljstart före andra.

Gå med i Riksbyggen Förtur eller ge bort medlemskap:

För bara 200 kronor/år blir du medlem i Riksbyggen Förtur. Medlemmar under 18 år betalar 100 kronor/år.  Så här går du med i Förtur

Gå med i Förtur

Redan medlem?


Logga in för att se dina förturspoäng samt de rabatter och erbjudanden som ingår i Riksbyggen Förtur.

Logga in på din sida

Det här är Riksbyggen Förtur:

 

Samla poäng

Samla poäng som växer över tid, ju fler poäng desto större chans att välja just den bostad du vill ha. Du får en poäng per vecka.

Välj drömbostad före andra

Få chansen att välja bland våra nya bostadsrätter, äganderätter och hyrköp vid säljstart innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Ökat Trygghetslöfte

Förtursmedlemmar har rätt till fria månadsavgifter i upp till 24 månader, om förutsättningarna för fria månadsavgifter är är uppfyllda.

Läs mer om Trygghetslöftet

Förbättrad möjlighet till p-plats

Du har förbättrad möjlighet att erbjudas p-plats i nyproduktion (i de föreningar som erbjuder det). Fördelning av p-platser sker i samma ordning som när avtal för bostaden tecknas.

Behåll dina förturspoäng

Du behåller dina förturspoäng när du har slutfört ett köp av en bostad från oss, vilket gör att du får nytta av poängen långsiktigt. Poängen är reserverade under tiden mellan tecknande av förhandsavtal och upplåtelseavtal och kan inte användas för nytt köp under den perioden.

Spara till din drömbostad

Vi erbjuder tillsammans med Folksam en trygg och långsiktig sparandeform. Spara till din drömbostad eller kontantinsats - för dig själv, dina barn eller barnbarn.

När du klickar på länken kommer du till Folksams webbplats och deras integritetspolicy börjar gälla.
Tips

Ge bort Förtur i present

Ge bort ett Förtur i present till barnen, barnbarnen eller varför inte som studentpresent? En smart och långsiktig present som kommer till nytta när det är dags att flytta hemifrån eller när drömbostaden dyker upp. Medlemskap i Förtur kostar 200 kronor per år, 100 kronor per år för barn under 18 år.

Ge bort Förtur
Kunder berättar

"Valde att ställa min son i kön hos Riksbyggen"

John fick chansen att köpa sin lägenhet i Brf Djurgårdsvyn med hjälp av sina förturspoäng - tack vare att Johns föräldrar hade anmält honom till Förtur. Nu har John även anmält sin egen son till Riksbyggen Förtur.

Läs mer om hur John fick sin drömlägenhet

Gå med i Riksbyggen Förtur eller ge bort medlemskap:

För bara 200 kronor/år blir du medlem i Riksbyggen Förtur. Medlemmar under 18 år betalar 100 kronor/år.  Så här går du med i Förtur

Gå med i Förtur

Redan medlem?


Logga in för att se dina förturspoäng samt de rabatter och erbjudanden som ingår i Riksbyggen Förtur.

Logga in på din sida

Frågor och svar om Förtur

Hur går jag med i Förtur?

Genom att klicka på knappen "Gå med i Förtur" längre upp på sidan kommer du till en sida där du identifierar dig med hjälp av BandID. Därefter skapar du ett konto i MittRiksbyggen med e-postadress och telefonnummer. När ditt konto är skapat kan du gå vidare och gå med i Förtur.

Vad kostar Förtur?

Att vara medlem i Förtur kostar 200 kronor per år. Är du under 18 år betalar du 100 kronor per år.

Hur betalar jag Förtur?

Årsavgiften aviseras en gång per år, per den dag och månad du anmälde dig, eller vid tidpunkten för senaste fakturan, till dess att du säger upp ditt medlemskap. Fakturan mejlas till den e-postadress du har uppgett till oss. Har du ett konto i Kivra kommer fakturan till din digitala brevlåda där.

 

När börjar mitt medlemskap att gälla?

Medlemskapet gäller från registreringsdagen (förutsatt att årsavgiften betalas inom förfallodagen (30 dagar).

 

Vilka projekt kan jag få Förtur till?

Du får möjlighet att delta vid säljstarten för de bostadsprojekt som du anmält intresse till, och gäller för alla projekt i hela Sverige (dvs inte enbart ett specifikt projekt).

Hur får jag inbjudan till säljstart?

Genom att vara med i Riksbyggen Förtur får du information och inbjudan till säljstart till de projekt du anmält intresse för. Du gör en intresseanmälan till det eller de projekt du vill ha mer information om.

 

Hur många poäng behöver jag för att få välja lägenhet först?

Det är olika beroende på bostadsprojekt. I samband med säljstarten av ett bostadsprojekt får Förtursmedlem som gjort en intresseanmälan möjlighet att välja vilken/vilka lägenheter/hus medlemmen är intresserad av. Riksbyggen skapar sedan en projektspecifik kö med de Förtursmedlemmar som lämnat in val av bostad. Den Förtursmedlem som har flest poäng får sitt bostadsval tillgodosett först, därefter den som har näst flest poäng och så vidare. Om Förtursmedlemmar har lika många poäng får den Förtursmedlem som har registrerat sig som medlem först välja först.

I eftertraktade projekt säljs bostäderna enbart till Förtursmedlemmar. Därför är det smart att vara medlem i Förtur även om du inte har så många poäng.

Hur avslutar jag Förtur?

Du kan avsluta Förtur själv på Mitt Riksbyggen eller genom mejl till fortur@riksbyggen.se

 

Kan jag överlåta Riksbyggen Förtur?

Medlemskap i Riksbyggen Förtur är personligt och poäng kan inte överlåtas eller på annat sätt vidareförmedlas för att nyttjas av annan. Förturspoäng kan dock ärvas enligt allmänna arvsordningen.

 

Integritetspolicy och villkor