Glasa in balkong till lägenhet

Funderar du på att glasa in balkongerna? Inglasade balkonger förlänger utesäsongen för de boende och är en bra investering.

Skicka en intresseförfrågan

Vi ger ett fast pris och fem års garanti.

Intresseförfrågan

Funderar du på att glasa in balkongerna?

Genom att glasa in balkongerna vinner du flera fördelar, både för boende och för fastigheten. Underhållet av inglasade balkonger blir mindre och inglasningen fungerar också som en extra isolering. På längre sikt drar det ner uppvärmningskostnaderna. Dessutom minskar en inglasad balkong buller och håller både damm, pollen och smuts borta från utemöblerna.

Vanliga frågor och svar om att glasa in balkonger

Varför har man inglasad balkong?

Inglasade balkonger skapar ett helt nytt användningsområde för balkongerna i och med att de då går att sitta på året runt. Men en inglasad balkong förlänger inte bara utesäsongen för de boende, utan fungerar också som en extra isolering. På längre sikt drar det ner uppvärmningskostnaderna.

Underhållet på balkongerna blir mindre med inglasade balkonger. Dessutom minskar en inglasad balkong buller och håller både damm, pollen och smuts borta från utemöblerna.

Måste man ha bygglov för att glasa in en balkong?

För att glasa in balkonger behöver du ett stämmobeslut i en bostadsrättsförening. Då det är fråga om ”ändring av lägenhet” vilket kräver stämmobeslut med högre majoritet och i vissa fall hyresnämndens godkännande. Vidare blir bygglovsfrågor aktuella.

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig!