Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok

Allt börjar med vår företagsidé: Riksbyggen skapar attraktiva och hållbara boenden för oss alla. 

Med hållbara boenden menar vi ett boende som tillgodoser människors behov samtidigt som planetens gränser respekteras. För att leva upp till det måste vi agera hållbart utifrån ambitioner för alla delar av vår verksamhet.

Hållbart är ett mål. Och ett medel.

När vi bygger, utvecklar och förvaltar bostäder och arbetsplatser skapar vi lösningar för social gemenskap, hållbar ekonomi och minskad miljöpåverkan. Och vi gör det genom att bygga för gemenskap och gröna närmiljöer och bygga och förvalta på ett ekonomiskt hållbart sätt, för hela samhället, för planeten och för alla boende och kunder.

Därför säger vi att hållbart inte bara är ett mål, utan också ett medel för att nå dit vi vill.

Men som bostadsföretag är det omöjligt att verka idag utan att göra avtryck på klimatet. Och det är inte hållbart i längden. Därför är vår övergripande ambition för vårt hållbarhetsarbete att allt vi gör ska vara klimatneutralt och hållbart för hela livet, där ordet hållbarhet omfattar både miljö, sociala och ekonomiska aspekter.

För att vårt hållbarhetsarbete ska vara lätt att förklara har vi vår hållbarhetsplattform. Den bygger på fyra områden som speglar vår verksamhet: bygga, förvalta, återutveckla och det vi själva kan göra i vårt dagliga arbete.

Bygga

När vi bygger hus, fokuserar vi på både hårda och mjuka värden.
Hållbart är hårt. Och mjukt.

 

Förvalta boende

Vi tror på att göra skillnad tillsammans. Med lokalt engagemang inspirerar vi till ett hållbart liv.
Hållbart är stort. Och litet.

 

Förvalta företag

Vi vet att hållbarhet gör skillnad på sista raden.
Hållbart är tid. Och pengar.

 

Återutveckla

Vi vet att det alltid går att göra mer än att bara renovera.
Hållbart är gammalt. Och nytt.

 

Vi själva

För oss är hållbart både stort och litet.
Vi själva

 

Vi har byggt årets Miljöbyggnad 2019

Riksbyggens Brf Viva i Göteborg har utsetts till Årets Miljöbyggnad i Sweden Green Building Awards 2019. Brf Viva har byggts för att bli Sveriges mest hållbara och innovativa bostadsprojekt. Projektet grundas i det arbete som görs inom ramarna för Riksbyggen Positive Footprint Housing, ett tvärvetenskapligt forskningsarbete med helhetstänkande kring innovativ hållbar bostads- och stadsutveckling som pågått i snart tio år.

Få reda på mer om Positive Footprint housing

Vi är branschbäst - för andra året i rad

För andra året i rad har vi utsetts till byggbranschens mest hållbara företag. En utmärkelse som vi är stolta – men inte helt överraskade – över, med tanke på allt vi gör för att bidra till en mer hållbar verklighet. I såväl stort som smått.

Upp