Bygga om lokal till bostad

En fastighet lever och utvecklas både med tiden och sina boende. Behov och användningssätt förändras genom åren. Därför är det bra att kunna bygga till och ändra på befintliga utrymmen.

Skicka en intresseförfrågan

Många föreningar har utrymmen som lämpar sig för nya bostäder. Det kan vara tvättstugor, styrelserum, förrådsutrymmen eller andra lokaler. Vill ni också bygga nya lägenheter i er fastighet?

Intresseförfrågan

Vad tjänar man på att bygga om lokaler?

Bygga om lokaler i en bostadsrättsförening kan ge mer än en nytta. Dels för att nyttja lokaler bättre, dels för att få in mer intäkter till föreningen.

Skälen till att bygga om lokaler till andra ändamål än det de ursprungligen var tänkta för är det bara fantasin och budgeten som sätter begränsningar för.

Att utnyttja föreningens befintliga ytor på bästa sätt är bra både för ekonomin och miljön. I tider av bostadsbrist och kärvare ekonomi kan man ibland behöva tänka utanför boxen. Dels för att nyttja lokaler bättre, dels för att få in mer intäkter till föreningen.

En förening kan spara mycket pengar genom att installera sopmolucker. Allrahelst om ni har straffavgifter för er sophämtning, på grund av trappor eller för långt avstånd. Då räknar ni snabbt hem investeringen.

Vad kan man bygga om?

Vi har byggt om gamla butikslokaler och soprum till nya, fräscha lägenheter. En av våra föreningar bestämde sig för att frångå sina vanliga soprum och istället anlägga så kallade sopmolucker på gården. Kvar blev föreningens tomma soprum som vi med några kreativa grepp och gedigen byggkompetens kunde förvandla till två nya, attraktiva lägenheter. Eftersom de låg i markplan fick de också varsin fin uteplats. Och föreningen fick in mer intäkter genom avgifterna.

I andra ombyggnadsprojekt har vi förvandlat outnyttjade utrymmen till fastighetsskötarlokaler och till mötesrum och övernattningsrum. Det är som sagt bara fantasin som lägger ribban för vad ni vill göra.

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig!

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas