Futura Clara

Lindholmsallén, Göteborg
Anmäl intresse

Kooperativa hyresrätter för unga vuxna mellan 18-35 år. Snart färdigställer vi byggnationen av kvarteret Futura vid Lindholmshamnen. Ett hållbart boende med skön gemenskap i en av Göteborgs mest spännande och dynamiska stadsdelar. Nära vattnet, naturen och övriga delar av centrala stan. Inflyttning från januari 2024.

Fakta

Rum 1 rum och kök
Riksbyggen Hyresförmedling AB ansvarar för uthyrningen av våra lägenheter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.

Kooperativa hyresrätter i Lindholmshamnen, Göteborg

Bo i kooperativ hyresrätt

40 av bostäderna i kvarteret Futura är kooperativa hyresrätter. Boendeformen är ett mellanting mellan en bostadsrätt och en hyresrätt. Upplåtelseinsatsen är betydligt lägre än insatsen för en traditionell bostadsrätt. När du tecknar dig för en kooperativ hyresrätt blir du medlem i föreningen och sköter fastigheten och får ett stort inflytande över ditt boende. Den kooperativa hyresrätten kan inte säljas, istället får du tillbaka din insats om du väljer att flytta.

Framtidens hållbara boende

Med ett attraktivt vattenära läge mellan Lindholmshamnens småbåtshamn och den planerade Karlastaden bygger vi framtidens hållbara boende i kvarteret Futura. Här kombinerar vi olika boendeformer för alla åldrar och gör en särskild satsning på unga vuxna. Bland annat bygger vi 32 kooperativa hyresrättslägenheter samt åtta bostäder i en Co-livinglägenhet.

Förmedling av lägenheterna

De 32 kooperativa hyresrättslägenheterna i Futura Clara kommer att förmedlas under slutet av 2023. Läs mer om bostadsprojektet och lämna en intresseanmälan för att hålla dig underrättad inför uthyrningsstarten.

Riksbyggens bostadsrätter i Göteborg

I Göteborg finns både hyreslägenheter och bostadsrätter. Ta en titt på våra bostadsrätter och gör en intresseanmälan och få löpande information om vad som händer.

Bostadsrätter i Göteborg

Bra att veta om hyresrätt från A till Ö

Allt du behöver veta när du bor i en hyreslägenhet.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta om hyresrätt

Uthyrningsregler

Det här gäller när du hyr en lägenhet av oss.

Nycklar.jpg

Vår uthyrningsregler

Frågor och svar

Vad är en hyresrätt, får en hyresrätt renoveras och vad gäller om du är sambo?

Fragetecken.jpg

Hitta svar på dina frågor