Uthyrning pågår
Uthyrning pågår

Hyreslägenheter i Västerås, Kornknarren

6 lediga bostäder

Letar du bostad i Västerås? Vi erbjuder välplanerade hyreslägenheter med balkong, fransk balkong eller uteplats med rofylld utsikt mot skogen. Välkommen till våra lediga hyreslägenheter för Kvarteret Kornknarren, Fredriksberg.

Bra att veta
  • I hyran ingår värme, kallvatten och TV med Digitalt Startutbud från Tele2.
  • Varmvatten via IMD med debitering utifrån egen förbrukning.
  • Balkonger och uteplatser med belysning och eluttag på yttervägg.
  • Ett varmförråd tillhör bostaden.
Du som hyresgäst tecknar eget abonnemang för:
  • Bredband och telefoni och eventuellt utökat TV-utbud hos Tele2.
  • Abonnemang för el.

Fakta

Rum 1-4 rum och kök
Boarea 34-86 kvm
Antal 120
Hiss Ja
Tvättstuga Ja, en i respektive bostadshus
Balkong Ja, till flertalet av lägenheterna
Terrass Ja, till en 2:a och en 4;a i respektive bostadshus
Uteplats Ja, till ett fåtal 1:or, 2:or och 3:or
Uthyrning Pågår
Byggår 2022
Riksbyggen Hyresförmedling AB ansvarar för uthyrningen av våra lägenheter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.

Lediga bostäder

Västmanlands län / Västerås kommun / Västerås

Stenkumlagatan 6

2 rok 41 kvm 6233 kr/mån
Västmanlands län / Västerås kommun / Västerås

Stenkumlagatan 6

2 rok 41 kvm 6233 kr/mån
Västmanlands län / Västerås kommun / Västerås

Stenkumlagatan 6

2 rok 41 kvm 6233 kr/mån
Västmanlands län / Västerås kommun / Västerås

Stenkumlagatan 6

2 rok 41 kvm 6233 kr/mån
Västmanlands län / Västerås kommun / Västerås

Stenkumlagatan 12

1 rok 34 kvm 5234 kr/mån
Västmanlands län / Västerås kommun / Västerås

Stenkumlagatan 6

1 rok 34 kvm 5234 kr/mån

Titta in i lägenheterna

Hyreslägenheter i Västerås, Kornknarren

Kvarteret Kornknarren ligger i sköna omgivningar i en ny del av Fredriksberg i Västerås med skogen utanför dörren och cykelavstånd till Universitet och stan. Här har Riksbyggen byggt 120 nyproducerade hyresrätter med hög standard i varierande storlekar; ett rum och kök mellan 34–36 kvm, två rum och kök på 41, 51, 59 eller 60 kvm, en trea på 78 kvm och därtill finns det två unika lägenheter högst upp i respektive hus med både balkong och stor terrass med milsvid utsikt;
en tvårummare på 50 kvm och en fyrarummare på 86 kvm, totalt tre av varje.

Nyproducerade hem för en enkel vardag

Våra lägenheter är utformade för att ta vara på dagsljuset och skapa ljusflöde och rymd, oavsett storlek på bostaden. Planlösningarna är öppna med trivsamma sällskapsytor och alla rum har parkettgolv i ek och vitmålade väggar som ger dig möjlighet att sätta din egen inredningsstil. När du kliver in i lägenheten möts du av en hall med en förmonterad hatthylla och i köket är det vita luckor med rostfria handtag, bänkskiva i laminat samt vitt kakel ovanför den rostfria diskbänken. I köket finns diskmaskin, glaskeramikhäll och kombinerad kyl/frys. Badrummen är helkaklade och här finns dusch, tvättställ med spegelskåp ovan och toalett. Majoriteten av lägenheterna har balkong, några få fransk balkong eller uteplats, se ritning för respektive lägenhet. Till varje lägenhet hör ett extra förråd. Det finns även gemensam tvättstuga, barnvagnsrum och cykelrum samt ytterligare cykelplatser på gården. För dig med bil finns ett antal parkeringsplatser i anslutning till husen och dessutom erbjuds alla boende möjligheten att nyttja en bil-pool.

Kv. Kornknarrens tre bostadshus

Kv. Kornknarrens tre nya flerbostadshus med 120 bostäder är om sex, sju och nio våningar och de tre husen är centrerade kring en gemensam gård där det finns sittplatser, lekyta för de mindre barnen och komplementsbyggnader. Parkeringsplats finns att hyra i planområdets södra del, (separat kö). Bostäderna nås med bil via Fredriksbergsgatan, Tornsvalegatan, Kornknarrestigen och därefter Stenkumlagatan och det finns gång- och cykelvägar som når området från alla väderstreck.

Hus 2, Stenkumlagatan 8, vitt 6-våningshus med 32 lägenheter med hörnläge mot gatan och kommersiell lokal i entréplan. I källaren finns cykelrum, lägenhetsförråd och gemensam tvättstuga.
Hus 1, Stenkumlagatan 6, gult 7-våningshus med 38 lägenheter och rofyllt läge intill skogen. I källaren finns cykelrum, lägenhetsförråd och gemensam tvättstuga.
Hus 3, Stenkumlagatan 12, rött 9-våningshus med 50 lägenheter och högt och fint läge och här har bostäderna högt upp i huset Mälarglimt. Gemensam tvättstuga på entréplan och lägenhetsförråd i källarplanet.

Några tramptag till det mesta

Som boende i Kv. Kornknarren har du nära till skog och skogsstigar. Njut av vackra promenadstråk och ta in den friska luften direkt från tomtgränsen.

I november 2023 färdigställdes ytterligare 50 hyresrätter i det nya området Kv. Tornsvalan

Två flerbostadshus på andra sidan gatan, ett om  åtta våningar och trevligt trädäck och ett om sex våningar med Fredriksbergs förskola på entréplan.

Fredriksberg — gröna områden och närhet till service

Fredriksberg är belägen ett par kilometer väster om Västerås city och området ligger fint inbäddat i naturvacker omgivning med många upptrampade stigar och ett elljusspår. De stora grönområdena ger hela området parkkaraktär.
Här bor du nära ett rikt utbud av både natur- och rekreationsområden och med promenadavstånd till mataffär, gym och padelhall. Området avgränsas av E18, Narvavägen, södra delen av Surahammarsvägen och det finns gång- och cykelvägar som når området från alla väderstreck. Angränsande stadsdelar är i öster Vetterslund och Vetterstorp, i söder Hammarby och i väster Bäckby.

Liv, lust och lek hela dagen

Som boende här har du aldrig långt från äventyr, rörelse och motion. Skogen i sig är en välbesökt och populär stadsdelsskog. Här kan man ägna sig åt flera olika aktiviteter, såsom promenader längs skogens många stigar, en löptur i det upplysta spåret, samt bus och lek för barnen. Skogen har nyligen fått en ny entréyta, informationsskyltar och parkmöbler utplacerade. Motionsspåret är en 2,5 km kuperad bana i skogen. Banan utgår från idrottsplatsen och här finns även ett utegym. Bortom skogen finns flera möjligheter till motion och rörelse, såsom fotbollsplan och ishockeyrink. Det finns även en inomhushall i närheten och utomhusbadet Fredriksbergsbadet ligger bara några minuters promenad bort.

I närområdet återfinns dessutom flera konstverk att beskåda, såsom skulpturer av konstnärerna Dan Wid och Anna Törrönen.

Nära till det mesta

Ungefär en kilometer från Fredriksberg ligger Mälaren - och med närhet till både busshållplatser och gång- och cykelvägar är det enkelt att förflytta sig. Här finns ett huvudcykelstråk som leder till stadens centrum, Erikslund och Eriksborg, Stadslinjebuss 3 (rosa linje) går med täta och regelbundna avgångar och tar dig in till centrala Västerås på under tjugo minuter. Om du hellre cyklar når du resecentrum eller Universitetet på cirka tio minuter.

Allt du behöver till vardags finns utanför din dörr

Nära Fredriksberg finns olika typer av service med bland annat livsmedelsbutik och restauranger. Tvärs över E18 och Bäckbymotet ligger Erikslunds handelsområde och Erikslund Shopping Center med över 80 butiker, restauranger, caféer och IKEA. Den närmaste förskolan finns i ett av 6-våninghusen intill Kv. Kornknarren och i närområdet finns flera förskolor och skolor. Från området har du nära till de större trafiklederna Surahammarsvägen (riksväg 66), riksväg 56 och E18. Från Västerås resecentrum finns effektiva buss- och tågförbindelser som tar dig vidare inom landet. Området nås idag med bil österifrån från Råbyleden, via Fredriksbergsgatan, Tornsvalegatan och därefter Stenkumlagatan.

Riksbyggens bostadsrätter i Västerås

I Västerås finns både hyreslägenheter och bostadsrätter. Ta en titt på våra bostadsrätter och gör en intresseanmälan och få löpande information om vad som händer.

Bostadsrätter i Västerås

Bra att veta om hyresrätt från A till Ö

Allt du behöver veta när du bor i en hyreslägenhet.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta om hyresrätt

Uthyrningsregler

Det här gäller när du hyr en lägenhet av oss.

Nycklar.jpg

Vår uthyrningsregler

Frågor och svar

Vad är en hyresrätt, får en hyresrätt renoveras och vad gäller om du är sambo?

Fragetecken.jpg

Hitta svar på dina frågor