Uthyrning pågår
Uthyrning pågår

Hyreslägenheter i Västerås, Kornknarren

7 lediga bostäder

Vill du hyra en bostad i Västerås? I naturnära Kv Kornknarren erbjuder vi yteffektiva hyresrätter, 1-4 rum och kök med balkong, fransk balkong eller uteplats.

Bra att veta
  • I hyran ingår värme, kallvatten och TV med Digitalt Startutbud från Tele2.
  • Varmvatten via IMD med debitering utifrån egen förbrukning.
  • Balkonger och uteplatser med belysning och eluttag på yttervägg.
  • Ett varmförråd tillhör bostaden.
Du som hyresgäst tecknar eget abonnemang för:
  • Bredband och telefoni och eventuellt utökat TV-utbud hos Tele2.
  • Abonnemang för el.

Fakta

Rum 1-4 rum och kök
Boarea 34-86 kvm
Antal 120
Hiss Ja
Tvättstuga Ja, en i respektive bostadshus
Balkong Ja, till flertalet av lägenheterna
Terrass Ja, till en 2:a och en 4;a i respektive bostadshus
Uteplats Ja, till ett fåtal 1:or, 2:or och 3:or
Uthyrning Pågår
Byggår 2022
Riksbyggen Hyresförmedling AB ansvarar för uthyrningen av våra lägenheter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.

Lediga bostäder

Västmanlands län / Västerås kommun / Västerås

Stenkumlagatan 8

1 rok 34 kvm 5511 kr/mån
Västmanlands län / Västerås kommun / Västerås

Stenkumlagatan 12

2 rok 41 kvm 6563 kr/mån
Västmanlands län / Västerås kommun / Västerås

Stenkumlagatan 6

1 rok 34 kvm 5511 kr/mån
Västmanlands län / Västerås kommun / Västerås

Stenkumlagatan 8

1 rok 34 kvm 5511 kr/mån
Västmanlands län / Västerås kommun / Västerås

Stenkumlagatan 6

2 rok 41 kvm 6563 kr/mån
Västmanlands län / Västerås kommun / Västerås

Stenkumlagatan 12

2 rok 60 kvm 8101 kr/mån
Västmanlands län / Västerås kommun / Västerås

Stenkumlagatan 8

1 rok 34 kvm 5511 kr/mån

Titta in i lägenheterna

Hyreslägenheter i Västerås, Kornknarren

På Stenkumlagatan 6, 8 och 12, mitt i hjärtat av Råbyskogens sköna omgivningar i en ny del av Fredriksberg i Västerås välkomnar Kv. Kornknarren.

Nybyggda och yteffektiva hyresrätter med balkong, fransk balkong eller uteplats Här bor du i vacker omgivning med fina grönområden med närhet till såväl Erikslunds shoppingcenter, Universitetet som till City.

Stenkumlagatan 8 hus 2, vitt 6-våningshus på hörnet av gatan med kommersiell lokal i entréplan. I detta hus finns 32 lägenheter och i källaren finns cykelrum, lägenhetsförråd och gemensam tvättstuga..

Stenkumlagatan 6 hus 1, gult 7-våningshus med rofyllt läge intill skogen. I detta hus finns 38 lägenheter och i källaren finns cykelrum, lägenhetsförråd och gemensam tvättstuga.

Stenkumlagatan 12 hus 3, rött 9-våningshus som ligger lite högre upp på gatan och här har bostäderna som ligger högt upp i huset Mälarglimt. Här finns 50 lägenheter och i anslutning till entrén finns en gemensam tvättstuga och i källaren finns lägenhetsförråd.

Lägenheterna

Bostäderna har öppen planlösning, vitmålade väggar och parkettgolv i ek. I hallen finns en förmonterad hatthylla och i köket är det vita luckor med rostfria handtag, bänkskiva i laminat med vitt kakel ovan den rostfria diskbänken. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, glaskeramikhäll och kombinerad kyl/frys. Badrummen är helkaklade och här finns dusch, handfat, spegelskåp och toalett. Merparten av lägenheterna har balkong och några få har fransk balkong eller uteplats, se ritning vad som gäller för respektive lägenhet. Till varje lägenhet hör ett extra förråd.

Några tramptag till det mesta

Som boende i Kv. Kornknarren har du nära till skog och stigar och här kan du njuta av vackra promenadstråk och ta in den friska luften direkt från tomtgränsen. De tre bostadshusen är centrerade kring en gemensam gård där det finns sittplatser, lekyta för de mindre barnen och komplementbyggnader. P-plats finns att hyra i planområdets södra del, (separat kö).

Av de 120 lägenheterna är 37 stycken på ett rum och kök om cirka 35, 35 och 36 kvm och 79 stycken är på två rum och kök om cirka 41, 50, 51, 59 eller 60 kvm. Det finns även en trea på cirka 78 kvm och tre fyror på 86 kvm. De tre fyrorna ligger högst upp i respektive hus och har balkong och privat terrass och intill dem finns även tre unika tvårummare om cirka 50 kvm med balkong och terrass.

Kvarteret nås med bil via Fredriksbergsgatan, Tornsvalegatan, Kornknarrestigen och därefter Stenkumlagatan och det finns gång- och cykelvägar som når området från alla väderstreck.

Vad händer inom området?

Här i en naturnära miljö har ett nytt bostadsområde växt fram. Tillsammans med Västerås stad och Hemsö har vi utvecklat och förvandlat området till ett nytt levande kvarter och skapat en plats där människor kan bo, leva och trivas på. Bostäderna nås med bil via Fredriksbergsgatan, Tornsvalegatan, Kornknarrestigen och därefter Stenkumlagatan och det finns gång- och cykelvägar som når området från alla väderstreck.

I november 2023 färdigställdes ytterligare 50 hyresrätter i det nya området. Här kan du läsa mer om de moderna bostäderna med god standard som erbjuds i Kv. Tornsvalan.

Fredriksberg — gröna områden och närhet till service

Fredriksberg är belägen ett par kilometer väster om Västerås city och området ligger fint inbäddat i naturvacker omgivning med många upptrampade stigar och ett elljusspår. De stora grönområdena ger hela området parkkaraktär.
Här bor du nära ett rikt utbud av både natur- och rekreationsområden och med promenadavstånd till mataffär, gym och padelhall. Området avgränsas av E18, Narvavägen, södra delen av Surahammarsvägen och det finns gång- och cykelvägar som når området från alla väderstreck. Angränsande stadsdelar är i öster Vetterslund och Vetterstorp, i söder Hammarby och i väster Bäckby.

Liv, lust och lek hela dagen

Som boende här har du aldrig långt från äventyr, rörelse och motion. Skogen i sig är en välbesökt och populär stadsdelsskog. Här kan man ägna sig åt flera olika aktiviteter, såsom promenader längs skogens många stigar, en löptur i det upplysta spåret, samt bus och lek för barnen. Skogen har nyligen fått en ny entréyta, informationsskyltar och parkmöbler utplacerade. Motionsspåret är en 2,5 km kuperad bana i skogen. Banan utgår från idrottsplatsen och här finns även ett utegym. Bortom skogen finns flera möjligheter till motion och rörelse, såsom fotbollsplan och ishockeyrink. Det finns även en inomhushall i närheten och utomhusbadet Fredriksbergsbadet ligger bara några minuters promenad bort.

I närområdet återfinns dessutom flera konstverk att beskåda, såsom skulpturer av konstnärerna Dan Wid och Anna Törrönen.

Nära till det mesta

Ungefär en kilometer från Fredriksberg ligger Mälaren - och med närhet till både busshållplatser och gång- och cykelvägar är det enkelt att förflytta sig. Här finns ett huvudcykelstråk som leder till stadens centrum, Erikslund och Eriksborg, Stadslinjebuss 3 (rosa linje) går med täta och regelbundna avgångar och tar dig in till centrala Västerås på under tjugo minuter. Om du hellre cyklar når du resecentrum eller Universitetet på cirka tio minuter.

Allt du behöver till vardags finns utanför din dörr

Nära Fredriksberg finns olika typer av service med bland annat livsmedelsbutik och restauranger. Tvärs över E18 och Bäckbymotet ligger Erikslunds handelsområde och Erikslund Shopping Center med över 80 butiker, restauranger, caféer och IKEA. Den närmaste förskolan finns i ett av 6-våninghusen intill Kv. Kornknarren och i närområdet finns flera förskolor och skolor. Från området har du nära till de större trafiklederna Surahammarsvägen (riksväg 66), riksväg 56 och E18. Från Västerås resecentrum finns effektiva buss- och tågförbindelser som tar dig vidare inom landet. Området nås idag med bil österifrån från Råbyleden, via Fredriksbergsgatan, Tornsvalegatan och därefter Stenkumlagatan.

Riksbyggens bostadsrätter i Västerås

I Västerås finns både hyreslägenheter och bostadsrätter. Ta en titt på våra bostadsrätter och gör en intresseanmälan och få löpande information om vad som händer.

Bostadsrätter i Västerås

Bra att veta om hyresrätt från A till Ö

Allt du behöver veta när du bor i en hyreslägenhet.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta om hyresrätt

Uthyrningsregler

Det här gäller när du hyr en lägenhet av oss.

Nycklar.jpg

Vår uthyrningsregler

Frågor och svar

Vad är en hyresrätt, får en hyresrätt renoveras och vad gäller om du är sambo?

Fragetecken.jpg

Hitta svar på dina frågor