Anmäl intresse

Orust kommun har i samarbete med Riksbyggen startat upp KHF BOrust, en kooperativ hyresrättsförening som ska uppföra trygghetsboende på Orust som genom sin utformning skapar både trivsel och trygghet samt värnar om gemenskap mellan grannarna.

Fakta

Rum 2-3 rum och kök
Boarea 45-69 kvm
Antal 46
Byggstart prel våren 2025
Inflyttning prel slutet av 2026
Riksbyggen Hyresförmedling AB ansvarar för uthyrningen av våra lägenheter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.
Två hus

Gör en intresseanmälan hos HomeQ

Genom att trycka på den röda knappen Anmäl intresse kan du skapa ett konto på HomeQ. Där kan du göra en intresseanmälan för en specifik lägenhet när uthyrning är möjlig. Flest ködagar, som baseras på antal dagar sedan du registrerade konto på HomeQ, styr rangordningen av fördelningen av lägenheterna. Du som är mantalsskriven i kommunen har förtur.

Trygghetsboende i Henån på Orust

Föreningen KHF BOrust bildades i februari 2022. Första beslutet var att uppföra ett trygghetsboende på Åvägen i Henån mitt emot kommunhuset. Arbetet med att ta fram detaljplanen för området pågår. Antagande av detaljplanen avvaktar tillstånd för skredsäkringsåtgärder från Mark- och Miljödomstolen. 

Intresset för ett trygghetsboende är stort och önskemål om även ett boende i Ellös utreds. För att möjliggöra ett framtida boende pågår en ändring av detaljplanen som ett första steg.

I centrala Henån på Åvägen, mittemot kommunhuset planerar KHF BOrust för ett trygghetsboende för dig som fyllt 65 år i en kooperativ hyresrättsförening. Ett Trygghetsboende i en kooperativ hyresgästförening ger dig möjlighet att påverka ditt boende utan ett insatskapital. Medlemsinsatsen är vanligtvis 100 kronor och du betalar en månadshyra. Genom att du betalar 100 kr blir du medlem i föreningen. Bostäderna kommer vara funktionellt utformade och ha gemenskapslokaler för måltider, samvaro, hobby och rekreation.  

Ett Trygghetsboende i en kooperativ hyresrättsförening ger dig möjlighet att påverka. KHF BOrust planerar att uppföra två huskroppar som är sammankopplade med gemensamhetsutrymmen och entré. Totalt finns 23 lägenheter i varje hus och sammanlagt blir det 46 lägenheter. Detaljplanen är pågående och de här uppgifterna är preliminära och informationen kan ändras.

En gemensam entré binder ihop husen. En gemensamhetslokal med kök är till för de boende att umgås i och ha gemensamma aktiviteter. Gemensamhetslokalen har en stor uteplats mot ån.

Ett multirum finns för mindre möten, lokal för en bovärd och som övernattningsrum för besökande. Multirummet kan få fler funktioner med tiden. Bredvid multirummet finns ett kapprum med toaletter. 

På bottenplan, lätt tillgängligt, finns ett miljörum för hela fastigheten samt ett permobilrum med möjlighet till laddning.

Om fastigheten

  • 46 lägenheter
  • 2 rum och kök 45-60 kvm
  • 3 rum och kök 64-69 kvm
  • Öppna parkeringsplatser
  • Gemensamhetsutrymmen
  • Gemensam entré och multirum
  • Inglasade balkonger eller uteplatser