Hyreslägenheter i Lund, Källby Gärde

4 lediga bostäder

I Södra Lund har en ny stadsdel vuxit fram—Källby. Källby är en levande stadsdel med flerfamiljshus, villor och engelskinspirerade gathus. Stadsdelen är vackert belägen mellan park, äng och en slingrande å. Anmäl intresse om du vill hyra en lägenhet i Lund.

Fakta

Rum 1-3 rum och kök
Boarea 36-74 kvm
Riksbyggen Hyresförmedling AB ansvarar för uthyrningen av våra lägenheter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.

Lediga bostäder

Skåne län / Lund kommun / Lund

Källby Ängaväg 4B

2 rok 64 kvm 9992 kr/mån
Skåne län / Lund kommun / Lund

Källby Ängaväg 6B

2 rok 42 kvm 7910 kr/mån
Skåne län / Lund kommun / Lund

Källby Ängaväg 4A

2 rok 56 kvm 8775 kr/mån
Skåne län / Lund kommun / Lund

Källby Ängaväg 6B

2 rok 42 kvm 7766 kr/mån

Om hyreslägenheterna i Lund

Husen i Källby erbjuder allt från ettor om 36 kvadrat med sovalkov, till ljusa, hemtrevliga tvåor om 54 kvadrat och charmiga treor om 74 kvadrat med vindsläge och snedtak. Flertalet lägenheter har egen balkong eller uteplats. Husen har röda putsfasader och är uppförda i en stil som ansluter till resten av området.

Utanför huset finns det gott om grönska samt stora, lekvänliga ytor för alla små med spring i benen.

Lägenhetsinformation

I köken finns varmluftsugn, induktionshäll, diskmaskin, handdukstork och ekparkett. Köksinredningen är vit med svart laminat bänkskiva. Kyl/frys är rostfri.

Badrummen har vitt kakel och grått klinker.

Väggarna i lägenheten är vitmålade.

Hälften av trapphusen har egen tvättutrustning i lägenheten medan andra hälften har tvättstuga samt akuttvättstuga i husets entréplan. I de trapphus som inte har egen tvättutrustning installerad i lägenheterna är det förberett för tvättmaskin i badrummet.

Telia Tripple play grundutbud till obligatorisk kostnad av 200 kr/månad tillkommer utöver hyran. Då ingår bredband 8-10 Mbit/s, TV-paket "Lagom" och bredbandstelefoni (samtalsavgift tillkommer). Alla lägenheter har förråd, antingen på vinden eller på gården.

Balkong och uteplats

Flertalet lägenheter har egen balkong eller uteplats.

Parkering

Det finns en markparkering utanför husen. Från den når du även lägenhetsförråd och miljöhus.

Om området

Att bo i Källby är att ha nära till det mesta: förskolor, skolor, butiker och all tänkbar service. För att göra det extra bekvämt för dig med bil planeras en markparkering utanför husen. Från den når du även lägenhetsförråd och miljöhus. Strax intill husen ligger Källbybadet – Lunds enda utomhusbad – för dig som vill ta ett dopp eller simma några längder. Blir du kaffesugen ligger Klostergården ett stenkast bort. Deras konditori finns med i guiden över Sveriges bästa konditorier.

Källbys norra del erbjuder en av stans större idrottsplatser med ishall, fotbollsarena och fotbollsplaner. Dessutom har korpfotbollen sin verksamhet med flera fotbollsplaner i området. I Klostergården ligger också nya Färs & Frosta Sparbank Arena med en modern inomhussportanläggning och med möjlighet att arrangera större konserter.

Riksbyggens bostadsrätter i Lund

I Lund finns både hyreslägenheter och bostadsrätter.Ta en titt på våra bostadsrätter och gör en intresseanmälan och få löpande information om vad som händer.

Bostadsrätter i Lund

Bra att veta om hyresrätt från A till Ö

Allt du behöver veta när du bor i en hyreslägenhet.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta om hyresrätt

Uthyrningsregler

Det här gäller när du hyr en lägenhet av oss.

Nycklar.jpg

Vår uthyrningsregler

Frågor och svar

Vad är en hyresrätt, får en hyresrätt renoveras och vad gäller om du är sambo?

Fragetecken.jpg

Hitta svar på dina frågor