Trygghetsboendet i Sandsjövik

Sandsjövik 2-23, Nässjö

Sandsjövik i Nässjö kommun har moderna, lättskötta och bekväma lägenheter med grönskande natur inpå husknuten. Här finns 21 lägenheter i storlekarna 1-2 rum och kök för dig som söker ökad trygghet och samvaro.

Sandsjöviks Trygghetsboende 

Sandsjöviks boende är placerat i en fantastisk miljö alldeles intill Sandsjön. Precis utanför dörren möts man av grönskande natur med möjlighet för trädgårdsarbete för den som önskar.

Gemensamhetslokal i huset

Huset har en gemensam lokal för aktiviteter och fester som ger de boende möjlighet till ett bekvämt och socialt rikt liv. Boende har möjlighet att boka gemensamhetslokalen för egna aktiviteter med släkt och vänner. Det finns en övernattningslägenhet för gäster att hyra.

Boka övernattningslägenhet

I Sandsjöviks boende är det fokus på social samvaro. Vissa dagar i veckan finns en bovärd på plats vars jobb innebär att vara behjälplig i vardagen samt bidra till en attraktiv fritid, allt från boule, kortspel till bakning och trädgårdsarbete. Att träffas och göra saker tillsammans är det bästa sättet att få gemenskap med varandra.

Kooperativ hyresrättsförening

Trygghetsboendet Sandsjövik ingår i föreningen Trygga Hem i Nässjö kommun som är en kooperativ hyresrättsförening. Alla boende i våra lägenheter blir medlemmar i föreningen till en medlemsavgift, engångssumma, om 100 kronor. Till skillnad mot en bostadsrättsförening äger de boende inte någon andel av föreningen men har möjlighet att påverka sitt boende genom sitt medlemskap.

Om lägenheterna i Sandsjövik

I boendet finns 21 lägenheter, alla i markplan, och till 20 av lägenheterna finns både inglasad altan och egen uteplats. Förutom det finns också en stor gemensam trädgård med uteplats för grill och gemenskap. Boendet består av moderna lägenheter som är utrustade med micro, diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. I hyran ingår bredband och ett tv-utbud från Junet. För den som önskar träna finns ett mindre gym.

Fakta

Rum 1-2 rum och kök
Boarea 35-63 kvm
Antal 21
Riksbyggen Hyresförmedling AB ansvarar för uthyrningen av våra lägenheter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.

Ansökan för lägenhet på Sandsjövik

Nuvarande adress

Välj lägenhet i Sandsjövik
Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Logga trygga-hem-nassjo (002).jpg

Illustration sedlar

Du kan ha rätt till bostadstillägg

Om du har fyllt 65 år och bor i Sverige kan du ha rätt till bostadstillägg som minskar dina bostadskostnader. Bostadstillägget betalas ut av Pensionsmyndigheten och är inget bidrag, utan är vad det låter som: ett tillägg till din pension.

Beloppet på bostadstillägget varierar beroende på inkomst och övriga tillgångar. Du som är ensamstående kan till exempel ha rätt till bostadstillägg. Du kan i så fall få högst 7 290 kronor per månad i bostadstillägg (2023). Även gifta, sambor eller registrerade partners kan få bostadstillägg.

Du måste själv ansöka om bostadstillägg och ta ut hela din pension för att vara berättigad till det.

Alla villkor finns hos Pensionsmyndigheten som också svarar på frågor, hjälper till med uträkningen och tar emot din ansökan. Tel: 0771-776 776 www.pensionsmyndigheten.se