Uthyrning pågår
Uthyrning pågår

Seniorboende, Fagersta

Anmäl intresse

Uthyrning pågår! I en skogsdunge vid Valsverksvägen, ett stenkast från livsmedelsbutik välkomnar Trygga Hem i Fagersta. Ett nyproducerat trygghetsboende med 47 kooperativa hyresrätter för dig över 65 år. Modernt boende med inglasad balkong eller uteplats.

Fakta

Rum 1-3 rum och kök
Boarea 39-79 kvm
Antal 47
Inflyttning Februari 2024
Riksbyggen Hyresförmedling AB ansvarar för uthyrningen av våra lägenheter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.
Visningar

Kontakt

Vill du hyra en bostad i Trygga Hem i Fagersta? Kontakta Lena Igelöv på telefon 021-40 40 72.

Trygghetsboende i Fagersta

I Trygga Hem i Fagersta med adress Valsverksvägen 3A och 3B erbjuder vi ett modernt trygghetsboende för dig som är över 65 år.
Här finns 47 nyproducerade bostäder med uteplats eller inglasad balkong från ett till tre rum och kök mellan 39 och 79 kvm.

På entréplan välkomnar husets gemensamma ytor och sju lägenheter med generösa uteplatser. På våningsplan två till fem är det fem olika lägenheter per plan med inglasad balkong i olika väderstreck. På plan sex finns externa förråd till alla bostäder och förråden kan nås både med hiss och trappor.

Trygghetsboendet i Fagersta är en kooperativ hyresrättsförening, vilket innebär att du som boende blir medlem i föreningen. Medlemsavgiften är 100 kronor och kostnaden för boendet är en vanlig månadshyra och inget annat kapital utöver medlemsavgiften behöver satsas. 

Bostäderna

Interiört är det en genomtänkt planlösning utan trösklar med fin inredning såsom som mattlackad ekparkett, vitmålade väggar och släta vita innerdörrar. I köket är det vita luckor och rostfria handtag och här finns diskmaskin, mikrovågsugn, spishäll, inbyggnadsugn och i 1-2 rum och kök är det kombinerad kyl/frys och i 3 rum och kök är det separat kyl och frys.

I badrummen är det kaklade väggar och praktiskt våtrumsmatta och här finns ett handtag monterat i duschen för att minska risken för halkolyckor. Badrummen är omsorgsfullt inredda med ljusa färger och material som ska hålla över lång tid och utrustade med tvättmaskin och torktumlare under praktisk bänkskiva med väggskåp ovan för möjlighet till extra förvaring.

Vardagsrum, kök och sovrum har enhetligt parkettgolv och det är klinker på yta i hall.

Gemensamma utrymmen

Trygghetsboendet har gemensamma utrymmen såsom allrum med kök och övernattningsrum. I allrummet är det gott om sittplatser och dörrar ut mot den gemensamma trädgården och lusthuset.

Lägenheter för 65+ i Fagersta

Trygghetsboendet i Fagersta byggs är en kooperativ hyresrättsförening. Att bo i en kooperativ hyresrätt ger möjlighet att påverka sitt boende och varje år hålls en medlemsstämma där alla i huset medverkar och utser en styrelse.

Ett trygghetsboende är ett bra alternativ till att bo själv i egen hyreslägenhet och samtidigt få möjlighet till ett rikare socialt liv i de gemensamma rummen som finns i huset. Det kommer även finnas en trygghetsvärd knuten till boendet. Som boende blir man medlem i föreningen och medlemsavgiften är 100 kronor. Kostnaden för boendet är vanlig månadshyra och inget annat kapital utöver medlemsavgiften behöver satsas.

Utomhus kommer det finnas möjlighet till en rad olika aktiviteter. Kanske går du och några av grannarna ihop och gör odlingslådor? I en kooperativ hyresrätt finns alla möjligheter att anpassa boendet efter era egna önskemål.

Trygga hem i Fagersta är stiftad av Fagersta kommun och Riksbyggen

Vill du veta mer? Gå in på Trygghetsboende i Fagersta kommun.

Vill din kommun också bilda en kooperativ hyresrättsförening (KHF) för trygghetsboende eller vård- och omsorgsboende? Kontakta oss så berättar vi mer om KHF.

Om lägenheterna

Ljust, modernt och med genomtänkt planlösning.

  • Lägenheterna är moderna och bekväma med väl genomtänkt utformning av kök och badrum. Här finns hiss och stora badrum där ett handtag är monterat i duschen för att minska risken för halkolyckor. Vardagsrum, kök och sovrum har enhetligt parkettgolv.
  • Köket är välplanerat med bra grundstandard och här finns diskmaskin, mikrovågsugn, spishäll, inbyggnadsugn, kyl/frys alt. kyl och frys.
  • Badrummet har kaklade väggar och här ingår tvättmaskin och torktumlare som standard.
  • Alla lägenheter har egna balkonger eller uteplatser. De flesta av husets balkonger och uteplatser vetter mot den gemensamma trädgården i västerläge. Här kan du njuta av utsikten över de vackra träden och uppvuxna grönskan omkring huset.
  • På plan sex finns lägenhetsförråd som du når utan att behöva gå utomhus. Alla lägenheter och gemensamhetsutrymmen nås med både trappor och hiss.

Om närområdet

Från huset tar det inte mer än fem minuter att gå till biblioteket och Vilheminaparken, där det finns ett populärt utegym, boulebana och en stor lekplats som kan bli en ny favorit om du får små barn på besök.

Och känner du för bio en kväll, är det lika nära till Folkets Hus. För alla som vill ha en aktiv fritid finns det mycket att hitta på, både i och utanför Fagersta. Fiske och bad på sommaren och svamputflykter i skogarna runtomkring under hösten. Är du riktigt sportig blir det kanske en tur i något av skidspåren eller bastu och vattengympa i Fagerstahallens simbassäng på vintern? För dem som tycker att promenader är den bästa motionen, finns det många fina stråk att upptäcka runtomkring. Att ta sig tid och gå en promenad längs med Strömsholms kanal kan lätt bli en god vana.

På sommaren är Västanfors hembygdsgård ett givet utflyktsmål med gofika i vackra omgivningar.

Illustration sedlar

Du kan ha rätt till bostadstillägg

Om du har fyllt 65 år och bor i Sverige kan du ha rätt till bostadstillägg som minskar dina bostadskostnader. Bostadstillägget betalas ut av Pensionsmyndigheten och är inget bidrag, utan är vad det låter som: ett tillägg till din pension.

Beloppet på bostadstillägget varierar beroende på inkomst och övriga tillgångar. Du som är ensamstående kan till exempel ha rätt till bostadstillägg. Du kan i så fall få högst 7 290 kronor per månad i bostadstillägg (2023). Även gifta, sambor eller registrerade partners kan få bostadstillägg.

Du måste själv ansöka om bostadstillägg och ta ut hela din pension för att vara berättigad till det.

Alla villkor finns hos Pensionsmyndigheten som också svarar på frågor, hjälper till med uträkningen och tar emot din ansökan. Tel: 0771-776 776 www.pensionsmyndigheten.se