Trygghetsboendet Parkgården i Nässjö

Parkgården har bekväma och moderna seniorlägenheter för dig som är 65+ med centralt läge i Nässjö. Trygghetsboendet Parkgården består av 74 kooperativa hyresrätter på 1 - 3 rum och kök.

Parkgården ligger centralt i Nässjö på promenadavstånd till busshållplats, mataffär, vårdcentral, apotek och bibliotek. Det finns en stor trädgård, med flera sittvänliga uteplatser, grill, boulebana, fontän, bärbuskar och odlingslådor.

Gemensamhetslokal i huset

Huset är utformat för större gemenskap och chansen är stor att de boende hittar nya vänner bland grannarna. Förutom den gemensamma trädgården finns det gemensamhetsutrymmen och samlingsrum. För gäster som vill sova över finns en övernattningslägenhet att hyra. Det finns dessutom konferensrum att hyra.

Boka övernattningslägenhet eller konferensrum

Kooperativ hyresrättsförening

Trygghetsboendet Parkgården ingår i Trygga Hem i Nässjö kommun vilket är en kooperativ hyresrättsförening. Alla som bor i föreningen är medlemmar och medlemsavgiften är en engångssumma om 100 kronor. Till skillnad mot en bostadsrättsförening äger inte de boende någon del av boendet men har möjlighet att påverka sitt boende genom medlemskapet. Att bo i ett trygghetsboende är precis som att bo i en vanlig lägenhet fast med fler smarta lösningar och större trygghet. 

Bovärd

I Parkgården finns det en anställd bovärd. Bovärden arbetar för att skapa förutsättningar för en meningsfull fritid för de boende. Bovärdens jobb innebär att vara behjälplig i vardagen samt bidra till en attraktiv fritid, allt från boule, kortspel till bakning och trädgårdsarbete. Att träffas och göra saker tillsammans är det bästa sättet att få gemenskap med varandra.

Om lägenheterna i Parkgården

Trygghetsboendet Parkgården består av 74 kooperativa hyresrätter. Lägenheterna finns i allt från 1 - 3 rum och kök i storlekarna 34 - 94 kvm. Nästan alla lägenheter har inglasad balkong. Samtliga lägenheter har tvättmaskin och torktumlare. I hyran ingår bredband och ett brett tv-utbud samt ett gym att träna i.

Fakta

Rum 1-3 rum och kök
Antal 74
Riksbyggen Hyresförmedling AB ansvarar för uthyrningen av våra lägenheter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.

Ansökan för lägenhet på Parkgården

Välj lägenhet Parkgården
Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Logga trygga-hem-nassjo (002).jpg

Illustration sedlar

Du kan ha rätt till bostadstillägg

Om du har fyllt 65 år och bor i Sverige kan du ha rätt till bostadstillägg som minskar dina bostadskostnader. Bostadstillägget betalas ut av Pensionsmyndigheten och är inget bidrag, utan är vad det låter som: ett tillägg till din pension.

Beloppet på bostadstillägget varierar beroende på inkomst och övriga tillgångar. Du som är ensamstående kan till exempel ha rätt till bostadstillägg. Du kan i så fall få högst 7 290 kronor per månad i bostadstillägg (2023). Även gifta, sambor eller registrerade partners kan få bostadstillägg.

Du måste själv ansöka om bostadstillägg och ta ut hela din pension för att vara berättigad till det.

Alla villkor finns hos Pensionsmyndigheten som också svarar på frågor, hjälper till med uträkningen och tar emot din ansökan. Tel: 0771-776 776 www.pensionsmyndigheten.se