Gör dina egna förvaringslösningar

Det finns många olika sätt att förvara saker på. Många lösningar behöver inte heller vara dyra utan du kan säkerligen hitta flera av dem redan i ditt hem. Dessutom så brukar det vara extra roligt att skapa sina egna fiffiga lösningar!

Vad finns redan i hemmet?

Börja med att fundera över var och hur du vill förvara dina saker. När du väl börjat fundera så kommer du säkert på att du har flera prylar hemma som enkelt kan få en ny funktion som förvaringslösningar.

Ska du dela upp stora lådor i mindre lådor för att kunna skapa ordning i ett torrt utrymme såsom skafferi eller garderob? Använd dig då av exempelvis skokartonger eller andra förpackningar som du har hemma - bara de har rätt mått.

 

Tänk kreativt

När du vill hitta smarta förvaringslösningar hemma gäller det att tänka kreativt. Många saker som du köpt för ett visst syfte, kan du också använda till annat. Exempelvis om dina smycken ligger löst och skräpar kan du hänga upp dem på en galge genom att skruva in öglor på undersidan av den. Denna lösning tar väldigt lite plats och smyckena trasslar inte in sig i varandra. Du kan också använda toalettrullar som sladdhållare. Tycker du att de är fula så kan du klä in dem i självhäftande folie. Och vips så blir det vackert!

Foto: Ulf Huett. Bilder från boken ”Förvara smart - organisera ditt hem” av Paulina Draganja.