Riksbyggens nya inredningsstilar för kök och badrum

När du köper lägenhet av oss på Riksbyggen har du möjlighet att påverka hur ditt framtida kök  och badrum ska se ut. I Riksbyggens inredningsprogram erbjuder vi därför ett antal inredningsstilar som passar olika målgrupper och smaker, för att just du ska hitta den stil som du trivs i. Nu har vi uppdaterat stilarna. Här berättar Jeanette Ståhl, inredningsansvarig på Riksbyggen om stilarna.

-Nu lanserar vi en uppdatering av inredningsstilarna för kök och bad. Vi har tagit fram långsiktiga och hållbara inredningsstilar med olika uttryck som vi tror att många kan gilla, berättar Jeanette Ståhl, inredningsansvarig Riksbyggen.

Hållbart och långsiktigt - Sunda hus

När du står inför att välja stil till ditt nya kök eller badrum kan du känna trygghet i att vi satsar på mer än trender, vi har fokus på material och har valt svenska leverantörer som Vedum, Marbodal och Svedbergs. För oss på Riksbyggen är det viktigt att den som köper lägenhet av oss, upplever att det nya köket och badrummet bidrar till värdet i bostaden genom kvalitet och hållbarhet samt genom att rummen speglar våra köpares personlighet och inredningsstil. Kök och badrum ska hålla länge och det vill vi stötta med våra inredningsstilar.

-När vi tar fram våra inredningsstilar håller vi en dialog med leverantörerna då det är viktigt att vi ska uppfylla kriterierna för Sunda Hus, som definierar en miljöbyggnad. Samtidigt utgör trendspaning en del av processen, berättar Jeanette.

Grönt och trä - nytt och trendigt


Som en stabil grund erbjuds alla köpare grundutförandet Harmoni, vilket ingår i köpet. Harmoni är en neutral inredningsstil i vitt och grått
som har varit väldigt uppskattad genom åren. Denna stil är tidlös och passar det moderna hemmet. För den som vill ta ut svängarna lite mer och vill spegla rådande trender i sitt hem finns flera alternativ.

-I vår trendspaning har vi sett att många vill ha lite mer färg i sina kök nu, och för att möte den efterfrågan finns nu t.ex gröna luckor i tillvalsstilen Lugn. Skulle du vara sugen på färg men ändå inte vilja gå hela vägen så erbjuder vi en snygg beige lucka som passar de flesta inredningsstilar, även den i stilen Lugn, säger Jeanette.

kok2.0-vedum-lugn-skogsgron-v1_EPI Herobild 1920x1080 WebP.jpgInredningsstilen Lugn

Luckor i trä har också seglat upp som en ny trend, vilket vi speglar i inredningsstilen Natur. Här ser vi en tydlig skandinavisk inredningstrend där många vill ha naturmaterial. Du kan välja antingen vitlaserad ek eller, kanske för den mer modiga, svartlaserad ek.

kok2.0-vedum-natur-vitpigmenterad_ekfaner-v1.jpgInredningsstilen Känsla

Enhetligt kakel och klinker

Jeanette vill också slå ett slag för inredningsstilen Känsla för badrum:
-Den som vågar kan verkligen skapa ett wow-badrum med kakel och klinker i samma färg och utförande på golv och på vägg, vilket är oerhört effektfullt och ger en stilren känsla, tipsar Jeanette.

Utbudet på inredningsstilar varierar från projekt till projekt, besök projektsidan för den lägenhet du är intresserad av för att ta reda på vilka inredningsstilar som är aktuella just där.

Vill du läsa mer om alla våra inredningsstilar och inspireras av miljöerna? Klicka här