Stämningsfull känsla i höstmyset

Nu när hösten är här handlar det inte bara om att plocka fram pläden och tända ljus. Passa på att byta ut morgonrocken från den tunna svala till den fluffigt tjocka. Allt för att få behålla värmen och få det lite mysigare.

Känns verkligen som var säsong har sina olika känslor, men hur får man till den rätta höstkänslan? Vi vill dela några tips om hur ni får in fina och sköna detaljer i hemmet nu till hösten.

Köket

Till köket finns det mycket fint och många saker som kan förändras. Kanske byta skärbrädor, eller inspireras till att hitta det perfekta rustika receptet för att laga något i den nya grytan som står på spisen.

Växter, smarta vaser och vackra lyktor

Att ta in naturen är skönt nu när vi är ute mindre. Mossa på ett fat eller kruka, kvistar eller grässtrån får hemmet att kännas levande. Det är inte alltid det behövs stora blombuketter i en vas för att det ska bli bra. Saker kan ha flera användningsområden, som när en vas blir en vacker lykta och vise versa. Glöm inte att doft är en ytterligare dimension i tillvaron. Det finns många fantastiska doftljus, och även doft kan ändras efter säsong till exempel kan ett ljus som doftar kanel förstärka känslan runt jul.

Koppla av och gör det skönt

Nu är vi inne längre stunder i hemmet. Koppla av och stilla läslusten, lyssna på poddarna du inte hunnit med eller ha en filmkväll med familjen. I år finns det ett otroligt stort utbud av grovstickade plädar, lena material, puffiga kuddar och värmande plagg. Om du inte vill ha plädarna framme så kan du skaffa en fin korg att lägga pläden i och ställa alldeles nära till hands.

Gör badrummet till SPA

Lyxa till det i badrummet med nya handdukar, dämpa belysningen och tänd några ljus. Att njuta och ta hand om sig själv ordentligt med SPA-produkter är något alla borde unna sig lite oftare. Unna dig nya handdukar i kulörer som matchar ditt badrum och din personliga stil.

Sovrummet

Att förändra sovrummet kräver inte några större krafttag. Att byta lakan till annan färg eller nytt mönster förändrar ofta hela rummets karaktär. Om du gärna äter frukost i sängen så är det viktigt med en rejäl och bra bricka.

Produkter finns på Vingahome.com
Text: Victrix inredarna