Inred med grönt

Intresset för att inreda med gröna växter har exploderat de senaste åren. Inredningsbloggar och magasin prunkar av blad och blommor både i kruka och på tapeter och textilier. Vi tipsar om hur du kan skapa din egen gröna oas hemma.

Välj en växt som syns

Tänk stort när du väljer växter till hemmet, det ger en ombonad och lagom exotisk känsla. Snabbväxande, lättskötta och storbladiga växter är exempelvis populära Monstera, Paraplyaralia, Bambufikus och Fönsterfikus. Med lagom mycket omvårdnad växter de ganska snabbt upp och kan bli flera meter under rätt förhållanden.

Stickigt och snyggt

Kaktusen har seglat upp som en riktigt trendig växt att inreda hemmet med. Bygg gärna upp små stilleben med olika typer av kaktusar, stenar och naturmaterial som exempelvis snäckor eller drivved. Skapa ett landskap där du blandar kaktusar och robusta suckulenter och du har en mycket lättskött och vacker inredningsdetalj.

Elefantöron i vardagsrummet

Elefantöra är en lättskött krukväxt med klargröna, runda blad som fanns i vart och vartannat hem under 70-talet och som nu fått ett rejält uppsving igen. Elefantblad går med fördel att ta sticklingar på och är även känd under namnet Parasollpilea.

En färgstark favorit

Palettblad är en färgsprakande favorit som faktiskt är en ört. Palettblad är lättskött och växer mycket snabbt. Tricket för att få riktigt vacker färg på bladen är att inte låta växtens blommor sitta kvar. Nyp bort dem innan de står i blom och njut av Palettbladens djupa purpurfärger.