Fem dekorationstips som skapar julstämning

Julstämningen ökar för varje dag vi närmar oss jul. Våra jultips innehåller både julpynt, pyssel samt nya och roliga juldekorationer. Med enkla och nytänkande knep skapar du julstämning och pyssel inför jul.

1. Lilla bordsgranen


Julgransfot för mindre träd och vackra adventsstjärnor finns på Granit. Foto: Granit

Har du inte plats för en stor gran? Satsa på en bordsgran, det ger samma julkänsla men mindre barr att ta hand om efter jul och dessutom kan du flytta runt granen när du vill. Det finns små fina julgransfötter för bordsgranar och det smarta med bordsgranen är att du kan flytta runt den. Dekorera med ljusslinga och fina hängen.

 

2. Adventsstjärnor på nytt sätt

Inspireras av adventsstjärnor på vägg och fritt hängande i taket. Foto: Granit

Dags för nytänk, vi längtar ofta efter julens ljus och adventsstjärnor för att få en ljusare och mysigare stämning hemma. Alla adventststjärnor behöver inte hänga i fönster, ställ en adventstjärna lutad mot väggen på en hylla eller på en skänk, eller häng upp på väggen. Det finns sladdlösa batteridrivna insatser om du inte har ett eluttag just där du vill ha stjärnan.


3. Vik rosetter och stjärnor av tapetresterBlanda olika mönster och vik juldekorationer som hos Boråstapeter. Foto: Boråstapeter

Har du tapetrester som kan vara ”bra att ha” i förrådet? Boråstapeter visar ett fint sätt att skapa juldekorationer för klappar och gran med hjälp av just överblivna tapetrester. Vik rosetter och stjärnor av vackert mönstrade tapeter och ge dina julklappar en personlig och hållbar touch. Tapeter kan även användas till att slå in julklapparna.

4. Fira jul med retromönstret Berså


Retro i ny form. Foto: Pluto Design

Är du retrofrälst och gillar Stig Lindbergs klassiska mönster Berså? Nu finns det organiska mönstret i flera produkter, här Änglaspelet med de vackra bladen i mässing.

 

5. Formar till pepparkakshuset och pratbubblor

Var kreativ och nytänkande med nya figurer på pepparkaksformarna från Gastromax. Foto: Gastromax

Pepparkaksbaket står högt på agendan innan jul, passa på och gör fina bordsplaceringskort eller presentkort till julklappen med de här coola pratbubblorna, du bestämmer budskapet. Pepparkakshuset blir enkelt att fixa med formar.

Foto: Gastromax