Duka upp för jul

Det är dags för årets julmys. Pynta för jul med små enkla knep och skapa den rätta stämningen under tiden. Att julpyssla är en del av att bygga julstämning, här visar vi tips på hur du dukar julfint till lågt pris och med saker du redan har.

Inför jul dukar vi upp i olika stilar med enkla medel med fokus på återanvändning. Ta en titt i skåpen hemma och se vad som finns att använda. Här är två dukningar i två olika färgskalor och stilar. vi använder grönt som hör säsongen till, här har vi plockat tallkvistar, smällbär, grönkål och lagt till några kvistar eukalyptus. 

Rosa och rött
Satsa på oväntade färgkombinationer i jul och kombinera med klassiskt porslin och gamla kristallglas. Här har vi valt att vika servetten som en rosett för extra julig känsla. Addera en liten stjärnanis som pricken över i:et och varför inte ta några av julgransdekorationerna och lägg vid varje plats? 

Natur och rustikt

Skandinaviskt klassiskt, med oblekt linne och naturinslag. Även här har vi rosettvikning på servetten men ändå är skillnaden stor tack vare färger och materialval. Med hjälp av tall, grönkål och torkade apelsinskivor andas dukningen både julstämning och juldofter. Som servettring har vi valt ett jutesnöre, välj det du har hemma, kanske ett rött sidenband kan fungera lika bra? Vi har använt en kökshandduk i linne som underlägg och strött några nejlikor vid sidan av tallriken.