Nytt hem med lite färg

Sätta färg på hemmet och inreda på ett inbjudande och harmoniskt sätt ligger extra mycket i tiden just nu. Vi guidar dig genom färgdjungeln för att skapa ett hem som utstrålar nutid.

Sätt färg på ditt hem

Den senaste tiden har vi alla varit hemma mer på grund av pandemin. Att vara hemma så mycket har medfört att vi vill ta hand om våra hem och göra dem mer mysiga och ombonade än tidigare.

Att sätta färg på hemmet och inreda det på ett inbjudande och harmoniskt sätt är därför extra aktuellt just nu.

Som allt inom inredning och mode går färger i trender. Men du behöver såklart inte alltid följa trenderna utan det går lika bra att utgå från de färger du gillar och sen måla den på dina väggar där hemma.

Om du ändå vill ha lite hjälp med att skapa ett hem som känns modernt och som ligger i tiden så ger vi lite värdefulla tips om hur du orienterar dig i färgdjungeln.

Trend: naturen

Naturliga färger och element skapar en känsla av naturen och det vi ser som vårt ursprung. Rustika nyanser som jord och sten får oss att känna lugnet, tryggheten och glädjen i de små tingen. Detta blir som en trygg omfamning av rummet och får oss att känna oss just trygga och omhändertagna.

Beckers färg_Säker893,berörd892,modig890.jpg

Val av färg

Välj en matt färg som gör att rummet känns mjukare och mer ombonat.

Tips

Att i sin inredningsstil våga blanda gammalt och nytt gör att du skapar ett tidlöst hem.

Trend: plats för lek

Hemmet är en förlängning av oss själva. En plats att våga vara kreativ på och få utlopp för våra uttryck. Är du nyfiken? Vill du testa nya färgkombinationer eller måla på ställen där de flesta inte målar, som till exempel i taket, runt en dörr, mönster på väggar och golv? Våga experimentera och släpp loss!

Nordsjö_cobra bite, Bright skies.jpg

Val av färg

Välj en högre glans på färgen som gör att rummet känns mer modernt och får en lyxigare känsla.

Tips

Blanda former och färger med mönster och strukturer - det finns inga rätt eller fel. Våga ha det så som du gillar och blanda vilt!

Text av Christina Breeze

Hitta inspiration bland naturtoner

Hitta inspiration bland lekfulla toner