Påskpynta i pastell eller natur

Påskens dekorationer går i pastell, eller är det natur? Du bestämmer! Vi har plockat ihop tips på hur du får en naturlig eller karamellig påskkänsla på bordet med härliga mönsterbilder och roliga inredningsdetaljer.

Foto: Wildlife Garden och Granit

Nu är det hög tid att planera påskdekorationerna. Påsken är otvungen, med fokus på god mat, socialt umgänge och vårkänslor. Fyll ditt hem i söta pasteller, eller låt påsken gå i naturnyanser. Påskpynt kan vara allt från det maximerade till det väldigt enkla - en fjäder, en servett knuten runt ett ägg eller nakna kvistar med vackra äggdekorationer i glas.

Dekorera i blommig vårpastell

Påsken är den tid på året när pastellerna känns nära till hands. Dekorera med olika pasteller - skär, rosa, lila, ljusblå och självklart gult! Kombinera med påskliljor, pärlhyacint och snödroppar i små, gärna formpressade, vaser. Här finns vackra dukar och textilier med blocktryck som går att mixa och matcha efter smak och tycke, den enda regeln är att det finns ingen regel. Kombinera med de gulliga påskkycklingarna som även finns som servettring. 

TIPS:Färgsätt äggen med karamellfärg och skriv namn på som bordsplaceringskort.

Bilder från vänster: Duk i gult blocktryck, kudde i rosa och vårljuvlig dukning från Chamois., vacker dukning med söta kycklingar från Wildlife Garden, även servettring, väggkrok och kanindekoration är från Wildlife Garden. Dekorera bordet med vårens blommor i färgade vaser, grön glasvas från Day Home

Dekorera med jordiga och neutrala nyanser

Påsken behöver inte vara färgglad, den kan också vara i naturnyanser för den som föredrar lugna toner och naturmaterial. Här finns alla förutsättningar för att utgå från det man har och kombinera med vackra dekorationsägg i papper, glas och keramik. Låt en lugn grågrön nyans spela accentfärg och använd trollhassel som påskris.

TIPS: Plocka in kvistar från körsbärs- eller äppleträd och sätt i vatten för att påskynda blomningen, dekorera på bordet i vaser eller linda runt en ljuskrona som nedan på bild.

Bilder från vänster (övre rad): ljuskrona och dekorationsägg från Granit, på raden under finns linneservett Himla, kanna i rostfrimetall Nordal. Mittbild, pappersägg och bricka från Granit, servettringar Chamois.