Replano – smart underhållsplanering för din bostadsrättsförening

Med Replano blir det enkelt och kostnadseffektivt att sköta underhållsplaneringen för bostadsrättsföreningen. En smart prenumerationstjänst där du har full koll på kostnader. Du sköter allt smidigt på egen hand, när och var det passar dig, direkt från mobilen eller datorn. Självklart kan du också få rådgivning av Riksbyggens experter, om det skulle behövas. 

På några minuter får styrelsen en digital underhållsplan där ni kan
lägga in planerat underhåll och göra simuleringar.  

Prova Replano kostnadsfritt i 30 dagar, just nu ingår 15 minuter fri rådgivning med en teknisk förvaltare eller energiingenjör!

Prova Replano kostnadsfritt i 30 dagar* Logga in på Replano   

*30 dagar utan kostnad, därefter 499 kr/mån. Ingen bindningstid, 1 mån uppsägningstid. Gäller tom 2024-12-31.

 

Planera fastighetens underhåll

Replano är en prenumerationstjänst utan bindningstid och passar den medvetna bostadsrättsföreningen. Bestäm själv hur länge du vill ha hjälp med underhållsplaneringen, beroende på vad ni har har för behov. Du prenumererar månadsvis och kan när som helst säga upp prenumerationen. 

Full kontroll över föreningens underhållskostnader

Med Replano går det att planera från dagens datum och 50 år framåt. Du har allt samlat på ett och samma ställe och kan enkelt se vilket underhåll som ska göras, när det ska göras och vad det kommer att kosta. 

Boka rådgivning av experter

Att sköta underhållsplanering på egen hand har förmodligen aldrig varit enklare tack vare Replano. Men självklart finns våra förvaltningsexperter på Riksbyggen nära till hands om du behöver hjälp. Mot en tilläggskostnad kan du boka tid för ett videosamtal och få rådgivning.

Passar Replano för din bostadsrättsförening?

Våra rådgivare

Teknisk förvaltare

Marcus Hedenskog, Malmö

Marcus är lokföraren med stort teknikintresse som sadlade om till teknisk förvaltare. Marcus har stort intresse för juridikfrågor.

Teknisk förvaltare

Lisa Lindberg, Skellefteå

Har jobbat med bostadsrätter i 15 år i både storstad och på mindre orter. Lisa är särskilt intresserad av källsortering och hållbarhetsfrågor.

Teknisk förvaltare

Tobias Hindriksson, Karlskrona

Mäklaren och hobbysnickaren som bytte spår till teknisk fastighetsförvaltning för att jobba närmare och mer långsiktigt med fastighetsägare.

Teknisk förvaltare

Magnus Kalm, Uppsala

Omvärldsspanare med bakgrund inom sport- och kulturanläggningar som har tio års erfarenhet inom fastighetsbranschen.

Energi- och miljöingenjör

Rasmus Widlund, Stockholm

Värmlänning och skidåkare med stort intresse för innovation och att välja rätt och hållbara energieffektiva lösningar i flerbostadshus.

fastighetsjurist

Jesper Nyborg, Uppsala

Flerårig erfarenhet av bostadsrätts- och hyresrättsliga frågor. Svarar gärna på frågor kopplade till stadgar, stämmor och styrelsens ansvarsområden och mandat.

Frågor och Svar

För vilken förening passar Replano?

Replano passar utmärkt för alla bostadsrättsföreningar, men är i en första version framtagen att passa en förening med upp till cirka 50 lägenheter i flerbostadshus med 1-2 byggnader.

Hur fungerar Replano?

Replano fungerar som en prenumerationstjänst. Underhållsplanen skapas dels utifrån ett antal frågor om din förening som du får besvara, samt data om fastigheten som hämtas från leverantörer som Lantmäteriet och andra återförsäljare där öppen data finns strukturerad. Med hjälp av GPS-koordinater används en AI-algoritm med bildigenkänning för att beräkna antal kvadratmeter för fasad och tak. 

I Replano ser du bostadsrättsföreningens underhållsplan, där du kan lägga in planterat underhåll och göra simuleringar.

Vad kostar Replano?

Replano är en prenumerationstjänst som kostar 499 kronor per månad. Rådgivning av våra experter kostar 350 kronor per tillfälle.

Hur startar jag upp Replano, behöver jag fylla i informationen själv?

Det är smidigt att börja. Vi hämtar data och gör estimerade beräkningar automatiskt, därefter behöver ni i styrelsen avgöra om aktiviteter ska flyttas framåt i tiden.

Hur fungerar rådgivning med Replano?

Våra förvaltare och energiexperter hjälper dig genom både videosamtal och telefon. Det kan handla om en oförutsedd händelse kopplat till din fastighet eller ett planerat arbete. Starta din bokning genom att berätta vad din förening behöver hjälp med och välj en tid som passar. När det behövs lokal närvaro och kännedom tar vi hjälp av en kollega på din ort, det kan t ex handla om en okulär kontroll som kräver teknisk expertis. Vi hjälper er hela vägen oavsett behov och finns i 263 kommuner.

Måste vi vara kunder hos Riksbyggen sedan tidigare för att använda Replano?

Ni behöver inte vara kunder hos Riksbyggen sedan tidigare för att använda Replano.