Hyreslägenheter i Karlstad, Karlstadshus

Våxnäsgatan 2, Karlstad

Stiftelsen Karlstadshus erbjuder ett bekymmersfritt boende till dig som är intresserad av hyreslägenheter, studentlägenheter och seniorlägenheter.

Alla lediga lägenheter hos Karlstadshus publiceras i deras hyresportal. Om du inte redan registrerat dig som sökande hos Karlstadshus gör du det genom att följa instruktionen på deras hemsida.

Om bostäderna hos Stiftelsen Karlstadshus

Ett stenkast från Stiftelsen Karlstadshus fastigheter i Färjestad ligger Löfbergs Lila Arena. Här kan du gå på konsert eller se hockey. I närområdet finns även Färjestad travbana och hälsocenter. På bekvämt avstånd ligger Tyrskogen med motionsslingor och skidspår.

Rud präglas av stora öppna grönytor och det löper ett skyddat grönt stråk från söder till norr. I anslutning till grönstråket ligger grundskolor, förskola, parkområden med bänkar och vackra planteringar, Parkleken, Rudsleken och Ruds Centrum.

På Gitarrgatan och Banjogatan finner du lägenheter i radhusmiljö. Bor du i markplan kan du njuta av en egen uteplats med en liten täppa.

Området Södra Kronoparken är beläget på gatorna Jakthornsgatan, Posthornsgatan, Basungatan och Fagottgatan. Det finns två olika hustyper: de vita loftgångshusen med 4–5 våningar samt de gula tvåvåningshusen. Lägenheterna som ligger högst upp i loftgångshusen har en fantastisk utsikt över Karlstad. Lägenheterna på bottenvåningen i tvåvåningshusen har egen uteplats.

Stiftelsen Karlstadshus fastigheter i Våxnäs består av en del som byggdes 1963 och en som byggdes 1990. Totalt finns 257 lägenheter på området.

På Norrstrand förvaltar Stiftelsen Karlstadshus åtta fastigheter med adresserna Rudsvägen 22–24, Vävaregatan 2 samt 6–12, Spolegatan 2, Nolbyplan 3–5 samt Nolbygatan 3.

Gruvlyckans bostadsområde byggdes under 1960-talet. Stiftelsen Karlstadshus förvaltar 250 lägenheter på Gruvlyckan.

Om Stiftelsen Karlstadshus

Stiftelsens bostadsområden ligger mestadels utanför Karlstads centrum men har en god servicenivå både kommersiellt och offentligt, och erbjuder även goda möjligheter till fritidsaktiviteter. 

Stiftelsen Karlstadshus har bostäder i Färjestad, Rud, Gitarr- och banjogatan, Fagott- och basungatan, Jakt- och posthornsgatan Duvkulla, Våxnäs, Norrstrand och Gruvlyckan.

Riksbyggens bostadsrätter i Karlstad med omnejd

I och i närheten av Karlstad finns både hyreslägenheter och bostadsrätter. Ta en titt på våra bostadsrätter och gör en intresseanmälan och få löpande information om vad som händer.

Våra bostadsrätter