Så här söker du våra hyreslägenheter

Vi publicerar de flesta av våra lediga hyreslägenheter via HomeQ, men en del förmedlas via lokal bostadsförmedling. För att anmäla intresse eller börja samla poäng behöver du skapa ett konto.

Så här gör du:

  • Sök upp aktuellt län, kommun eller ort, eller sök utan urval för att se var vi finns i hela landet.
  • Lediga lägenheter hittar du under ”Lägenheter” när du tryckt på ”Sök hyresrätter”. Här länkas du sen vidare till HomeQ för att anmäla intresse för respektive lägenhet.
  • För att komma ifåga för en hyreslägenhet måste du ha en komplett profil hos HomeQ. Så här skapar du din profil.
  • Har du tidigare samlat köpoäng hos Riksbyggen fungerar dessa som bonuspoäng för Riksbyggens lägenheter under förutsättning att du gav samtycke till flytt av köpoäng och skapade ett konto på HomeQ före 31/10 2023.
  • För vissa fastigheter sker publicering i stället via lokal bostadsförmedling. I dessa fall hittar du länk till lediga lägenheter på aktuell fastighet under ”Hyresfastigheter”.

Riksbyggen Hyresförmedling AB är personuppgiftsansvarig för de personuppgiftsbehandlingar som äger rum i HomeQ från det att du har lämnat en intresseanmälan på ett hyresobjekt som Riksbyggen Hyresförmedling AB förmedlar. HomeQ är då Riksbyggen hyresförmedling AB:s personuppgiftsbiträde. Läs mer om Riksbyggen Hyresförmedling AB:s personuppgiftsbehandlingar här