Så söker du parkering, garage och förråd

Bor du i en bostadsrättsförening som förvaltas av Riksbyggen och vill söka parkering, garage eller förråd? Här kan du läsa om hur du ser lediga objekt och ställer dig i kö.

Sök lediga parkeringsplatser, garage och förråd

I Riksbyggens köhantering söker du lediga parkeringsplatser, garage och förråd. Där hittar du också din kötid och aktuella avtal. Du kommer till köhanteringen via Mitt Riksbyggen.

Logga in/skapa konto

Vem kan ställa sig i kö?

En förutsättning för att du ska kunna ställa dig i kö till garageplats, parkeringsplats och förråd är att din bostadsrättsförening eller hyresfastighet har Riksbyggen som fastighetsförvaltare och har anslutit sig till tjänsten för köhantering. 

Få svar på fler frågor här

Som inloggad i tjänsten kan du göra följande:

  • Se lediga parkeringsplatser, garageplatser och förråd och anmäla intresse för dessa
  • Se din aktuella kötid och få information om köregler
  • Få mer information om objektet och se bilder eller kartor
  • Se dina avtal.

Så ställer du dig i kö 

 

Svar på dina frågor

Jag har inte åtkomst till dator eller e-post. Hur ställer jag mig i kö?

En förutsättning för att ställa sig i kö och hålla sig uppdaterad om lediga objekt är att ha tillgång till en e-postadress och en dator, mobil eller surfplatta. Fundera över om du kan ta hjälp av en släkting eller vän. Det finns också datorer att låna på bibliotek.

Du kan alltid vända dig till Riksbyggens lokalkontor för att få hjälp med att skapa konto och registrera dig som sökande. Du behöver själv ha ett e-postkonto så att du kan få information om lediga objekt och anmäla intresse.

Jag har problem med att logga in på Mitt Riksbyggen. Hur gör jag?

Kontakta kundservice på telefon 0771-860 860.

Hur vet jag om min förening anslutit sig till tjänsten?

Om din förening har anslutit sig till tjänsten bör du ha fått information om det från styrelsen. Du kan även kontakta vår kundservice på telefon 0771-860 860.

Hur fungerar köreglerna?

Så fort ett objekt blir ledigt skickas ett e-postmeddelande till alla som ställt sig i kö och som har en aktiv e-postprenumeration. Du har då sju dagar på dig att anmäla intresse. Av alla som anmält intresse erbjuds parkeringsplatsen sedan till den som har längst kötid och som uppfyller köreglerna.

Om den som står först i kön tackar nej går erbjudandet vidare till nästa person i turordningen, och så vidare. Du behåller din plats i kön så länge du inte tackar ja till ett erbjudande.