Hyreslägenheter i Helsingborg, Guldgubben

Anmäl intresse

I kvarteret Guldgubben vid Maria station i Helsingborg finns 95 hyreslägenheter. Ett kvarter med vacker natur runt knuten och samtidigt nära till stan. Anmäl intresse om du är intresserad av att hyra en lägenhet i Helsingborg.

  • När du anmäler intresse kommer du att slussas vidare till Riksbyggen Hyresförmedling AB som är ett dotterbolag till Riksbyggen. Vår personuppgiftspolicy

Så här ställer du dig i kö
Riksbyggens köregler

Hittar du ingen ledig lägenhet så är alla lägenheter i den här fastigheten uthyrda just nu.

Välkommen på visning

Välkommen att boka visning via Kundcenter i Helsingborg kundcenterhbg@riksbyggen.se eller  042-186605

Fakta

Rum 1-4 rum och kök
Boarea 35-84 kvm
Inflyttning 2020
Virtuell rundvandring

Hyreslägenheterna i Helsingborg

De välplanerade lägenheterna har noggrant utvalda ljusa materialval—så att du kan addera färg och form, om du vill. På innergården grönskar en härlig miljö med gemensam grillplats där du och dina grannar kan duka upp till grillfest och barnen kan leka fritt. Husen i kvarteret Guldgubben byggs upp i fyra till fem våningar har en arkitektur med stor variation.

Fasaderna går huvudsakligen i tegel, med olika färgskalor och detaljer som bryter av. Tegel är ett hållbart och vackert material som dessutom har en lokal tradition i Helsingborg. Kvarterets kulörer är valda efter det färgspel som förekommer på både byggnader och mark i nordvästra Skåne. Rött och svart. Ljusbeige och gulorange. Det ljusa huset i kvarterets sydöstra hörn får en helt egen karaktär med utskjutande vita balkongboxar. Fasaderna som vänder sig mot gården har trevliga loftgångar som fungerar som entrébalkonger. Ta med din kaffekopp och njut av morgonsolen eller barnen som leker på innergården. Läs mer i Guldgubbens informationsblad.

Lägenhetsinformation

Rum

Vitmålade väggar och tak. Genomgående ekparkett, mattlackerad 3-stav, omslipningsbar 2-3 gånger. Fabriksmålad sockellist av trä, vit. Fönsterbänk av kalksten. Kapphylla och fasta garderober med vita dörrar och handtag i metall.

Kök

Modernt med vita matta luckor matchas med en snygg grå bänkskiva i laminat och stänkskydd av kakel i matt vit. Skåpsinredning med dämpade luckor. Diskmaskin och induktionshäll, alla vitvaror i vitt. Belysning under väggskåp. 

Badrum/WC

Helkaklat med vita väggar. Spegelskåp med två dörrar och ljusramp. Duschväggar i glas. Tvättställ i porslin, vitt. Elansluten handdukstork. Det finns tvättmaskin och torktumlare i alla badrum. Alla lägenheter på ett rum och kök har en kombimaskin.

Parkering

I anslutning till huset finns garageparkeringar och utomhusparkering.

Balkong och uteplats

Samtliga lägenheter har egen balkong, de flesta med syd- eller västerläge. Om du gillar tidiga mornar med morgonsol, finns även balkonger mot öster. Bor du i någon av husets fyror har du balkong under tak som blir ett härligt ställe att umgås i.

Utformning

Tak och golv av betong och vägg av tegel. Målat aluminiumräcke. Eluttag och belysning på vägg.

Balkong och uteplats

Samtliga lägenheter har egen balkong, de flesta med syd- eller västerläge. Om du gillar tidiga mornar med morgonsol, finns även balkonger mot öster. Bor du i någon av husets fyror har du balkong under tak som blir ett härligt ställe att umgås i.

Utformning

Tak och golv av betong och vägg av tegel. Målat aluminiumräcke. Eluttag och belysning på vägg.

Om Mariastaden

Natursköna Mariastaden ligger cirka fem kilometer nordost om Helsingborgs centrum. Här bor du nära Maria station med matbutik, gym och apotek på bekvämt promenadavstånd. Mariastaden är en ung stadsdel i norra Helsingborg. En trygg och bra miljö för både barnfamiljer och dig som vill ha nära till centrum men även ha tillgång till natur och friluftsliv runt knuten. Här finns butiker, restaurang, vårdcentral samt ett antal förskolor och grundskolor, såväl fristående som kommunala.

Mariastaden har byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet S:ta Maria sjukhus. Området sträcker sig från det gamla sjukhusområdet kallat Maria Park i väster, till Maria Station i öster. Kvarteret Guldgubben ligger i den nordöstra delen av Mariastadens nyaste område, Maria Station, som gränsar till Kullavägen i väster, Maria stationsgata i söder och Gyhults skog och gård i öster.

Från området når du snabbt väg 111, E4 och E6. Till Maria station är det cirka 100 meter och därifrån tar det endast sex minuter med Pågatåget in till centralstationen i Helsingborg. I området finns också ett flertal busstationer som snabbt tar dig till de mer centrala delarna. Närmaste busshållplats hittar du 300 meter bort och därifrån tar det tio minuter in till Knutpunkten i centrum. Mycket fina cykelvägar gör det möjligt att cykla in till centrum, en sträcka på 4,5 kilometer.

I närområdet finns det underbara naturområdet Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner för de som vill utöva bollsporter. Det finns också flera fina golfbanor nära kvarteret Guldgubben.

Riksbyggens bostadsrätter i Helsingborg

I Helsingborg finns både hyreslägenheter och bostadsrätter. Ta en titt på våra bostadsrätter och gör en intresseanmälan och få löpande information om vad som händer.

Bostadsrätter i Helsingborg