Trygghetsboende i kooperativ hyresrätt i Kil

Mitt i centrala Kil, granne med kommunhuset, bygger nu Riksbyggen och Kils kommun för ett nytt trygghetsboende med 29 hyreslägenheter i form av en kooperativ hyresrättsförening.

Anmäl intresse

Anmäl ditt intresse redan nu och få information hela vägen fram till att vi börjar fördela lägenheterna. Skicka in namn, adress och personnummer om du är intresserad av en lägenhet på Trygga hems trygghetsboende i Kil.

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Bostadsfakta

1 rum och kök på 42 kvm 5 225–6 457 kr/mån
2 rum och kök på 60,5 kvm 7 462–9 221 kr/mån
3 rum och kök på 68,5 kvm 8 277–10 299 kr/mån

Om området

Hyreslägenheterna i Kooperativet på Storgatan ligger mitt i händelsernas centrum. Här bor du med butiker, restauranger och annan service precis utanför dörren. Precis utanför ligger Ica praktiskt beläget för att slippa bära på matkassarna allt för långt.

 

Vanliga frågor

 

Vad är ett trygghetsboende?

Trygghetsboende är en boendeform där lägenheterna är avsedda för målgruppen äldre (+65 år) som är för friska för särskilt boende men har behov av mer trygghet och social närvaro än vad de kan få i sitt nuvarande hem.

Att bo i trygghetsboende är precis som att bo i en vanlig lägenhet fast med lite fler smarta lösningar och större trygghet. Det finns en bovärd knuten till boendet, flera gemensamma rum och en takterrass som alla kan njuta av.

Är det kö till trygghetsboende?

Det krävs inget biståndsbeslut för att ställa sig i kö till trygghetsboende, men för att kunna ställa sig i kö till trygghetsboende behöver man vara 65 år eller äldre.
Det finns många fördelar med kooperativ hyresrätt som boendeform, både för de boende och för kommunen. Att bo i en kooperativ hyresrätt ger de boende ett inflytande över sitt boende.

De boende får en tillgänglig lägenhet utan behöva satsa något större kapital. I en Kooperativ hyresrättsföreningen är medlemsavgiften med Riksbyggens upplägg bara 100 kronor.

Hur stor är insatsen?

Föreningens medlemsavgift är 100 kronor som man betalar i samband med att man skriver under hyreskontraktet.

Vad ska det vara i bottenvåningen?

På bottenvåningen planeras gemensamhetslokaler för samvaro och ett övernattningsrum som besökande till hyresgästerna kan boka när man hälsar på och behöver sova över. Det planeras även förråd för lägenheterna, cyklar och permobil. På bottenvåningen kommer även hemtjänsten i Kils kommun att hålla till i egen lokal.