Västanvid - ett modernt äldreboende i Östra Göinge kommun

Västanvid är en del av Östra Göinges storsatsning på äldreboenden. Tillsammans med verksamheten har kommunen och Riksbyggen skapat ett ljust och hemtrevligt boende.

Ett modernt och hemtrevligt äldreboende

Att bo på Västanvid ska kännas som hemma – fast bättre och tryggare. Med smarta lösningar och moderna digitala hjälpmedel erbjuder Västanvid alla boende individanpassad trygghet. Och med gemensamma aktiviteter och genomtänkta ytor att umgås på så finns det alltid någon att prata med.

Här lever boende med sina egna möbler, sängkläder och saker. Ett TV-abonnemang med många kanaler ingår och tillgång till kommunal sjuksköterska finns i huset. I köket, där all mat lagas från grunden, finns alltid personal och en härlig doft av nybakat förgyller ofta stämningen på Västanvid.

Ljusa och rymliga lägenheter

Huset har fem avdelningar med 12 lägenheter och möjlighet till parboende. Lägenheterna är 35 kvm stora och lägenheterna för par något större.

Alla lägenheter har pentry med frysfack, vask, stor toalett, tvättmaskin och torktumlare. Alla boende får härlig utsikt genom stora fönster med låg bröstning. Tillgång finns till allmänna balkonger och uteplatser.

Härlig utomhusmiljö

Runt boendet ligger en hemtrevlig trädgård. Här finns slingor för promenader, boulebana, grill och stora grönytor att njuta av. Mitt i all vacker växtlighet finns en fridfull pergola. I naturen finns också ytor för rehab och möjligheten att odla egna bär och grönsaker tillsammans med personal.

Se även Informationsbroschyr om Västanvid i Östra Göinge

Vill din kommun också bilda en kooperativ hyresrättsförening (KHF) för trygghetsboende eller vård- och omsorgsboende? Kontakta oss så berättar vi mer om KHF.