Tingsbacken Trygga hem i Alvesta

Mellan Tingsgatan och Smedjegatan, tio minuters promenad från järnvägsstationen i Alvesta, planerar Alvesta kommun och Riksbyggen för ett modernt trygghets­boende för den som är över 65 år.

Parknära och promenadvänligt

Den som flyttar in i Tingbackens Trygga hem i Alvesta får ett bra boende i grönskande kvarter med behändigt nära till affärer, restauranger, gym och annan service.

Trevligt tillsammans med trygghetsvärd

Vi vet att det finns många äldre personer som är för friska för att flytta in på traditionella äldreboenden. Som vill leva ett aktivt liv och göra roligare saker än att ta hand om hus och trädgård. Då är det här ett bra alternativ.

Totalt blir det 40 lägenheter, tvåor och treor, som passar för 1–2 personer. Alla lägenheter har ordentligt utrustat kök och generöst badrum med tvättmaskin och tork­ tumlare.

Huset har en gemensam lokal för aktiviteter och fester som ger de boende möjlighet till ett bekvämt och socialt rikt liv.

Att en trygghetsvärd finns på plats under delar av dagen ökar gemenskapen mellan dem som bor i huset.

Dessutom kommer det att finnas en övernattningslägenhet för gäster. Det kan också skapas plats för odlingslotter om intresse finns.

Vill ni få reda på mer?

Mer information och intresseanmälan

Kooperativ hyresrätt

Trygghetsboendet uppförs i form av en kooperativ hyresrätt, Det ger dig som flyttar in stora fördelar. Du får en tillgänglig och bekväm lägenhet med hög standard utan att behöva satsa något eget kapitalinsatsen är blygsamma 100 kronor. Dessutom ger den kooperativa hyresrätten dig inflytande över ditt boende.

För att välja ett trygghetsboende måste minst en person i hushållet ha fyllt 65 år när man flyttar in.

Vill din kommun bilda kooperativ hyresrättsförening?

Vill din kommun bilda en kooperativ hyresrättsförening för trygghetsboende eller vård- och omsorgsboende? Kontakta oss så berättar vi mer om KHF

Trygghetsboendet i korthet

  • 40 hyreslägenheter med närhet till affärer, restauranger, gym och annan service.
  • Ordentligt utrustat kök och generöst badrum med tvättmaskin och
  • Gemensamhetslokal för aktiviteter och fester
  • Övernattningslägenhet och plats för odlingslotter
  • Aktiviteter som skapar social gemenskap.
  • En trygghetsvärd arrangerar och närvarar på en rad olika aktiviteter.
  • Den kooperativa hyresrättsföreningen ger möjlighet till inflytande