Trygghetsboendet Pynten i Bromölla

Pynten i Bromölla kommun är en kooperativ hyresrättsförening. Det är ett modernt trygghetsboende för personer över 70 år. Det ligger nära centrum, med promenadavstånd till matbutik, vårdcentral, apotek, bibliotek och busshållplats.

Äldreboendet Pynten består av 34 kooperativa hyresrätter. Lägenheterna har två eller tre rum och kök och är 64-70 kvadratmeter.

De boende i Pynten bor i vanliga lägenheter, men utan trösklar och med breda dörröppningar. Alla har inglasad balkong eller uteplats. Samtliga lägenheter har micro, diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. 

Social samvaro är viktigt för livskvaliteten

I Pynten är det fokus på social samvaro. Den stora skillnaden mot en vanlig lägenhet är att det finns flera gemensamma utrymmen, samt en trygghetsvärd som är anställd av kommunen. Trygghetsvärden ska vara inspiratör och möjliggörare och ta tillvara hyresgästernas intressen, idéer och förmågor.

Tillsammans med hyresgästerna organiserar trygghetsvärden aktiviteter för att förebygga ensamhet och isolering. Det bidrar till en meningsfull vardag och skapar en vi-känsla i boendet. Aktiviteterna kan vara trädgårdsarbete, bakning, boulespel, promenader och mycket annat. 

Nära till allt och alla 

Pynten ligger på promenadavstånd till busshållplats, mataffär, vårdcentral, apotek och bibliotek. Det finns en stor trädgård, med flera uteplatser, grill, bärbuskar, odlingslådor och ett litet lusthus.

Förutom den gemensamma gården finns det hobbyrum och samlingsrum. Det finns också ett stort allrum, med utgång till en gemensam uteplats. För gäster som vill sova över finns ett övernattningsrum att låna.

Se även Informationsbroschyr om Pynten

Fastighetens byggtid var 17 månader, från byggstart till inflyttning.

Vill din kommun också bilda en kooperativ hyresrättsförening (KHF) för trygghetsboende eller vård- och omsorgsboende? Kontakta oss så berättar vi mer om KHF.