Boka privat möte
Boka privat möte

Brf Futura Lindholmsallén

1 905 000–5 995 000 kr

Säljstart den 17 maj! Nu påbörjar vi produktionen av kvarteret Futura i Lindholmshamnen, mitt i en av Göteborgs mest spännande och dynamiska stadsdelar. I kvarterets första etapp – Futura Lindholmsallén – bygger vi 91 välplanerade bostadsrättslägenheter. Allt från yteffektiva 1:or till rymliga 4:or. Nio av lägenheterna i föreningen kommer att upplåtas med Riksbyggen Hyrköp. Inflyttningen är planerad till vintern 2023/2024. Anmäl ditt intresse idag och se fram emot ett gott och trivsamt boende byggt med känsla och omtanke, ett stenkast från vattnet. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Pris 1 905 000– 5 995 000 kr
Rum 1–4 rum och kök
Area 27–88 kvm
Avgift 2 369–5 163 kr/mån
Våningar 5–8
Lägenheter 91
Status Kommande

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer
Press

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Välkommen till morgondagens verklighet!

Futura är inte bara ett kvarter med nya, välplanerade bostäder och spännande arkitektur. Det är också en framtidsvision som nu blir verklighet. En tanke om att ge fler människor i olika åldrar och livssituationer möjlighet till ett mer hållbart boende, med fin gemenskap och stora trivselvärden i en inspirerande miljö. Välkommen till morgondagens verklighet. Välkommen till Futura.

Med ett attraktivt vattenära läge mellan Lindholmshamnens småbåtshamn och den planerade Karlastaden bygger vi framtidens hållbara boende. Kvarteret Futura kommer bestå av sex huskroppar i varierande höjd med en social och grönskande innergård. Tänk att du bara kommer vara ett stenkast från att kunna ta en paus på bryggan och varva ned till ljudet av vågskvalp. Ta en kopp kaffe på favoritfiket eller möt upp vännen för en promenad i solen. Med färjan Älvsnabben tar du dig hit från Stenpiren på bara sex minuter.

Om Brf Futura Lindholmsallén

Brf Futura Lindholmsallén består av tre sammanhängande byggnader, varav den största har åtta våningar med lägenheter inklusive entréplan med kommersiella lokaler. Föreningen består av 91 lägenheter i storlekarna 1-4 rok. Inflyttningen är planerad till att starta under vintern 2023/2024.  Under huset finns källare och under innergården ligget ett garage som är gemensamt för kvarteret.

Om kvarteret Futura

Förutom Brf Futura Lindholmsallén kommer kvarteret att bestå av ytterligare en bostadsrättsförening samt en kooperativ hyresrättsförening. Allt byggt runt en grönskande innergård för dig som vill odla, umgås eller bara njuta av tillvaron. Det kommer finnas en stor gemensamhetslokal med högt i tak för både vardag och fest, ett praktiskt cykelfixarrum och gästlägenheter för långväga besökare. För de boende i kvarteret Futura finns det även en ellastcykelpool. För bilburna finns det gemensamma garaget under gården.  

Hyr först – köp sen

9 st av bostäderna i brf Futura Lindholmsallén kommer att vara Riksbyggen Hyrköp. Vi vill göra det enkelt för unga hitta en egen bostad. Därför har vi lanserat en modell vi kallar för Hyrköp, detta koncept vänder sig till dig i åldern 18-35 år. Hyrköp innebär att du kan hyra en lägenhet med en möjlighet att köpa inom fem år.

Så här funkar hyrköp:

 • Du får hyra lägenheten med en option att köpa den som bostadsrätt inom fem år.
 • Hyran motsvarar nyproduktionshyran
 • Överlåtelsepriset från Riksbyggen till den boende motsvarar ursprunglig insats med en årlig uppräkning motsvarande konsumentprisindex.
 • Hyrköp kommer i första hand att erbjudas medlemmar i Riksbyggen Förtur, därefter andra intressenter.

Vill du veta mer om hyrköp kan du läsa mer här

Guldläge i Göteborgs nya stadsdel 

Kvarteret Futura ligger ett stenkast från Lindholmshamnens vattenspegel på Norra Älvstranden. Det centrala läget vid vattnet, ett växande utbud av handel och kultur och goda kommunikationer gör området till ett av Göteborgs mest dynamiska. Här arbetar och studerar över 21 000 människor i en innovativ, internationell miljö. Fram till år 2026 ska 2 700 nya bostäder byggas här, parallellt anläggs parker och grönområden. Lindholmshamnen, som förr dominerades av varvsindustrin, präglas idag av en spännande blandning av industrihistoria och modern arkitektur. I området ligger även Lindholmen Science Park, som är ett världsledande centrum för forskning och utveckling med fokus på mobil datakommunikation, intelligenta fordon och transportsystem samt modern media och design. De är en tillväxtmotor för många företag i området som till exempel Ericsson, Volvo, Chalmers, Semcon och SVT med flera andra.

Hållbart med Riksbyggen

När Riksbyggen bygger, utvecklar och förvaltar bostäder och arbetsplatser skapar vi lösningar för social gemenskap, hållbar ekonomi och minskad miljöpåverkan.
Vi arbetar för hållbarhet genom att bygga för gemenskap, skapa gröna närmiljöer och bygga och förvalta på ett ekonomiskt hållbart sätt. Vi gör det för hela samhället, för planeten och för alla boende och kunder. För oss är hållbart både stort och litet. Det stora helhetsperspektivet är en förutsättning för att kunna göra rätt i det lilla. Det som gör livet mer hållbart i hemmet, på jobbet och i framtiden.

I Brf Futura Lindholmsallén kommer du att bo i ett hus som är certifierat enligt Miljöbyggnad nivå Silver som visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggmaterial vilket ger dig möjlighet att leva hållbart i vardagen. Du kommer ha tillgång till en ellastcykelpool och ett cykelfixarrum. Husen har sedum och solceller på taken och vi använder återbrukad natursten på gården.

Riksbyggen är Sveriges grönaste varumärke inom kategorin Nyproduktion av bostäder.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

placeholder

 • Planering pågår

  2020
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

   

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Restauranger och butiker ligger nära

På gångavstånd från Futura har du flera restauranger och kaféer, några av dem i direkt anslutning till Lindholmshamnens hamnbassäng. Här finns också planer på en restaurang direkt vid kajkanten. Flera butiker ligger också i närheten. Med cykel tar du dig till den välsorterade livsmedelsaffären i Sannegårdshamnen eller Eriksbergs köpcentrum på fem minuter. Avståndet till Backaplan med all tänkbar shopping är inte mycket längre.

Gå på upptäcktsfärd

Området där kvarteret Futura ingår är planerat för att skapa en lugn och sammanhållen helhet. Parker, planteringar och konstverk vid innergator, alléer och cykelbanor bidrar till den harmoniska stadskänslan. I närheten finns lekparken Science Play och Maskinparken som en grön lund med träd, blommor och buskar för picknick och lek. Mycket mer väntar bakom hörnet. Ett bra sätt att få en uppfattning om området vid och runt Lindholmshamnen är att gå en av de många promenadstigar som finns här.

Enkel resa både fram och tillbaka

Att ta sig till och från Lindholmshamnen är en enkel sak. Med elfärjan mellan Lindholmspiren och Stenpiren på fastlandssidan korsar du älven på sex minuter. Du kan också ta vattenvägen till andra delar av staden. Älvsnabben, gör flera stopp på båda sidor av älven. Väljer du bussen är du inne vid centralen på en kvart. Det är tätt mellan turerna och bussar avgår mest hela tiden. Göteborgs stad planerar också för spårväg i Lindholmsallén. Många som bor här ser dock cykeln som det självklara alternativet. För de boende i föreningen finns det även en gemensam ellastcykelpool. För bilburna finns 35 parkeringsplatser i garaget under gården. I området finns också möjlighet att hyra bil via bilpool.

Anmäl intresse till Brf Futura Lindholmsallén

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till