Kommande
Kommande

Futura Clara

Anmäl intresse

Äntligen! Kooperativa hyresrätter för unga vuxna mellan 18-35 år. Snart färdigställer vi byggnationen av kvarteret Futura vid Lindholmshamnen. Det blir 32 stycken 1-1,5 rum och kök och åtta co-livinglägenheter om 1 rum där man delar kök och vardagsrum. Ett hållbart boende med skön gemenskap i en av Göteborgs mest spännande och dynamiska stadsdelar. Nära vattnet, naturen och övriga delar av centrala stan. Inflyttning preliminärt planerad till 2024.

Fakta

Pris 195 000 kr
Rum 1 rum och kök
Boarea 14–35 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

7 702–8 842 kr/mån
Våningar 3–6
Lägenheter 40
Status Kommande
Planering pågår
2020
Byggstart
2022
Upplåtelse
Inflyttningsklart
2024

Kooperativ hyresrätt vid Lindholmshamnen i Göteborg

Med ett attraktivt vattenära läge mellan Lindholmshamnens småbåtshamn och den planerade Karlastaden bygger vi framtidens hållbara boende i kvarteret Futura. Här kombinerar vi olika boendeformer för alla åldrar och gör en särskild satsning på unga vuxna. Bland annat bygger vi 32 kooperativa hyresrättslägenheter samt åtta bostäder i en Co-livinglägenhet.

Bo i kooperativ hyresrätt

40 av bostäderna i kvarteret Futura är kooperativa hyresrätter. Boendeformen är ett mellanting mellan en bostadsrätt och en hyresrätt. Upplåtelseinsatsen är betydligt lägre än insatsen för en traditionell bostadsrätt. När du tecknar dig för en kooperativ hyresrätt blir du medlem i föreningen och sköter fastigheten och får ett stort inflytande över ditt boende. Den kooperativa hyresrätten kan inte säljas, istället får du tillbaka din insats om du väljer att flytta.

Riksbyggen co-living

Åtta av de 40 enrumslägenheterna med kooperativ hyresrätt är skapade för co-living. En boendeform för dig som både vill ha en privat sfär och som gärna umgås med dina grannar. Varje lägenhet har eget sovrum och badrum. Det kök och vardagsrum som finns är gemensamma. Co-livinglägenheterna har en egen byggnad med lägenheter och gemensamma ”nav” i de två övre planen och en gemensamhetslokal i bottenplanet.

Om kvarteret Futura

Förutom Futura Clara kommer det inom kvarteret uppföras två bostadsrättsföreningar. Totalt 197 bostäder. Mellan husen blir det en grönskande innergård som alla boende kan nyttja. Detsamma gäller kvarterets gemensamhetslokal och cykelfixarrum.

Hållbart med Riksbyggen

Att tänka hållbart och långsiktigt är en självklar del i alla Riksbyggens projekt. Vi är miljöcertifierade enligt ISO14001 vilket betyder att vi uppfyller alla legala grundkrav inom miljöområdet. Det gäller både när vi utvecklar nya bostäder och i arbetet med vår fastighetsförvaltning. I kvarteret Futura har vi också lagt särskild vikt vid social hållbarhet både i valet av boendeformer, bostädernas utformning och kringmiljö. Vår ambition är att skapa möjligheter för fler – i synnerhet unga vuxna – att skaffa en bra bostad i ett tryggt och trivsamt kvarter präglat av delaktighet och fin gemenskap.

Hållbarhetsåtgärder

 • Cykelpool
 • All belysning är LED lampor
 • Odlingsmöjligheter på gården
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

 • Cykelpool
 • All belysning är LED lampor
 • Odlingsmöjligheter på gården
Om vårt hållbarhetsarbete

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Centralt läge vid vattnet

Kvarteret Futura ligger ett stenkast från Lindholmshamnen på Norra Älvstranden i Göteborg. Det centrala läget vid vattnet, ett växande utbud av handel och kultur och goda kommunikationer gör området till ett av Göteborgs mest dynamiska.

Här arbetar och studerar över 21 000 människor i en ungdomlig, internationell miljö. Fram till 2026 ska 2 700 nya bostäder byggas här, parallellt anläggs parker och grönområden. Lindholmshamnen, som förr dominerades av varvsindustrin, präglas idag en spännande blandning av industrihistoria och modern arkitektur.

I området ligger även Lindholmen Science Park, som är ett världsledande centrum för forskning och utveckling med fokus på mobil datakommunikation, intelligenta fordon och transportsystem samt modern media och design. De är en tillväxtmotor för många företag i området som till exempel Ericsson, Volvo, Chalmers, Semcon och SVT med flera andra.

Anmäl intresse till Futura Clara

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Carina Ekenram Hagh

Carina Ekenram Hagh

Kundrelationsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Riksbyggen Förtur ökar möjligheten att välja bostad

Gå med i Riksbyggen Förtur och få chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Skaffa Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp