Kommande
Kommande

Brf Futura Götaverksgatan

1 495 000–6 895 000 kr
Anmäl intresse

Den 25 maj startar försäljningen av bostäderna i Futuras sista etapp - Brf Futura Götaverksgatan - med ett av områdets bästa sollägen. Tecknar du dig för en lägenhet inom 60 dagar från säljstart får du 12 månaders avgiftsfritt! Kvarteret Futura kombinerar ett hållbart boende med skön gemenskap för alla åldrar i en av Göteborgs mest spännande och dynamiska stadsdelar – nära vattnet, naturen och övriga delar av centrala stan.

Fakta

Pris 1 495 000– 6 895 000 kr
Rum 1–4 rum och kök
Boarea 28–96 kvm
Avgift

Ingår i avgiften:

 • uppvärmning
 • kallvatten
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt
3 288–7 564 kr/mån
Våningar 6–7
Lägenheter 66
Status Kommande
Visningar

Visningar

Lördag 25 maj kl. 12:00-14:00

Varmt välkommen till Lindholmsallén 3.

Planering pågår
Säljstart
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttningsklart
2024

Bostadsrätter i Göteborg

Våren 2024 startar försäljningen av bostäderna i andra etappen av kvarteret Futura vid Lindholmshamnen – Brf Futura Götaverksgatan, med 66 lägenheter från 1–4 rum och kök i bästa solläge.  Inflyttningen är planerad till 2024.

Futura är inte bara ett kvarter med nya, välplanerade bostäder och spännande arkitektur i en av Göteborgs mest dynamiska stadsdelar. Det är också en framtidsvision som nu blir verklighet. En tanke om att ge fler människor i olika åldrar och livssituationer möjlighet till ett mer hållbart boende, med fin gemenskap och stora trivselvärden i en inspirerande miljö. Välkommen till kvarteret Futura.

Med ett attraktivt vattenära läge mellan Lindholmshamnens småbåtshamn och den planerade Karlastaden bygger vi framtidens hållbara boende. Kvarteret Futura kommer bestå av sex huskroppar i varierande höjd med en social och grönskande innergård. Tänk att du bara kommer vara ett stenkast från att kunna ta en paus på bryggan och varva ned till ljudet av vågskvalp. Ta en kopp kaffe på favoritfiket eller möt upp vännen för en promenad i solen. Med färjan Älvsnabben tar du dig hit från Stenpiren på bara sex minuter.

Om Brf Futura Götaverksgatan

Brf Futura Götaverksgatan består av två sammabygda huskroppar, varav den största har sju våningar med lägenheter inklusive entréplan med kommersiella lokaler. Föreningen består av 66 lägenheter, 1–4  rum och kök. Inflyttningen är planerad till sommaren 2024. I föreningen finns även en övernattningslägenhet för långväga gäster. Under huset finns källare och under innergården ligger ett garage som är gemensamt för kvarteret.

Om kvarteret Futura

Förutom Brf Futura Götaverksgatan ingår också Brf Futura Lindholmsallén och den kooperativa hyresrättsföreningen Futura Clara i kvarteret. Allt byggt runt en grönskande innergård för dig som vill odla, umgås eller bara njuta av tillvaron. Det kommer finnas en stor gemensamhetslokal med högt i tak för både vardag och fest och ett praktiskt cykelfixarrum. 

Hållbart med Riksbyggen

När Riksbyggen bygger, utvecklar och förvaltar bostäder och arbetsplatser skapar vi lösningar för social gemenskap, hållbar ekonomi och minskad miljöpåverkan.
Vi arbetar för hållbarhet genom att bygga för gemenskap, skapa gröna närmiljöer och bygga och förvalta på ett ekonomiskt hållbart sätt. Vi gör det för hela samhället, för planeten och för alla boende och kunder. För oss är hållbart både stort och litet. Det stora helhetsperspektivet är en förutsättning för att kunna göra rätt i det lilla. Det som gör livet mer hållbart i hemmet, på jobbet och i framtiden.

I Brf Futura Götaverksgatan kommer du att bo i ett hus som är certifierat enligt Miljöbyggnad nivå Silver som visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggmaterial vilket ger dig möjlighet att leva hållbart i vardagen. Husen har sedum och solceller på taken och vi använder återbrukad natursten på gården.

Riksbyggen är Sveriges grönaste varumärke inom kategorin Nyproduktion av bostäder.

Hållbarhetsåtgärder

 • Solceller
 • Sedumtak
 • Återbrukad natursten på gården
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

 • Solceller
 • Sedumtak
 • Återbrukad natursten på gården
Om vårt hållbarhetsarbete

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Guldläge i Göteborgs nya stadsdel 

Kvarteret Futura ligger ett stenkast från Lindholmshamnens vattenspegel på Norra Älvstranden. Det centrala läget vid vattnet, ett växande utbud av handel och kultur och goda kommunikationer gör området till ett av Göteborgs mest dynamiska. Här arbetar och studerar över 21 000 människor i en innovativ, internationell miljö.

Fram till år 2026 ska 2 700 nya bostäder byggas här, parallellt anläggs parker och grönområden. Lindholmshamnen, som förr dominerades av varvsindustrin, präglas idag av en spännande blandning av industrihistoria och modern arkitektur.

I området ligger även Lindholmen Science Park, som är ett världsledande centrum för forskning och utveckling med fokus på mobil datakommunikation, intelligenta fordon och transportsystem samt modern media och design. De är en tillväxtmotor för många företag i området som till exempel Ericsson, Volvo, Chalmers, Semcon och SVT med flera andra.

Anmäl intresse till Brf Futura Götaverksgatan

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Jacob Bryngelsson

Jacob Bryngelsson

Mäklare
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp