Kommande
Kommande

Brf Sydney

Anmäl intresse

Masthuggskajens första kvarter börjar nu byggas. Det blir 127 lägenheter, med ett mycket attraktivt och bekvämt boende mitt i city. Här har du ett stort utbud av service, butiker och restauranger i närområdet. Och vi lovar, det blir något alldeles extra. Välplanerade lägenheter på 30-145 kvm. Med fina materialval och hög boendekvalité. Brf Sydney har lägenheter för både barnfamiljer, singlar och par. Säljstart 2025.

Fakta

Lägenheter 127
Status Kommande
Planering pågår
Byggstart
Januari 2023
Säljstart
2025
Visningsbostad
2025
Inflyttningsklart
2026

Masthuggskajen - från idé till verklighet

Hör Michael Ekberg, fd Regionchef Bostad, Mikael Ahlén, Affärsutvecklare Bostad och Anders Radne, Sälj- och Marknadsansvarig, berätta om idén hur Masthuggskajen blir till verklighet.

Se filmen

Arkeologiska fynd

Arkeologiska utgrävningar pågår och arkeologerna Jonathan Pye och Jeanette Gustavsson berättar om vad de hittat.

Se utgrävningar vid Masthuggskajen

Gården - en egen hemlig trädgård

Brf Sydney blir en grön oas mitt i stan. Landskapsarkitekt Sabina Richet berättar om tankarna kring utformningen av gården.

Se filmen

Arkitekterna har ordet

Hör arkitekterna Johan Casselbrant och Lea-Vanessa Lohr från Kanozi berätta om sina tankar med Brf Sydney

Hör arkitekterna berätta om Brf Sydney

Bostadsrätter på Masthuggskajen, Göteborg

Kvarteret blir en skön blandning av klassisk och modern arkitektur med fyra byggnader i varierande höjd runt föreningens grönskande, upphöjda och avskilda innergård.

Några av takvåningarna har egna terrasser, andra har en eller två balkonger. I bottenplan finns butiker, restauranger och en välsorterad livsmedelsbutik, praktiskt och bekvämt för vardagsbestyren.

Med sedumväxter och solceller på taken och cykelgarage i källaren gör vi det också enklare att leva lite mer hållbart, mitt i stan. Kort sagt, ett högkvalitativt boende i ett centralt och eftertraktat läge.

Lugnt och skönt i händelsernas centrum

Området runt Långgatorna, Järntorget och Linné är en färgstark och kontrastrik del av stan. Här finns ett aktivt kulturliv och mängder av restauranger, kaféer och butiker. När bebyggelsen på nya Masthuggkajen nu tar form innebär det att området utvidgas och att Göteborg tar ett stort steg närmare vattnet. Första Långgatan blir en vacker boulevard av kontinentalt snitt och Masthamnsgatan – eller Nya Långgatan som den också kallas — blir ett vänligt, grönt och soligt promenadstråk med uteserveringar i bästa läge.

En brokig blandning av spännande arkitektur, torg, gator och parker växer fram efterhand. Mitt i alltihopa bygger vi kvarteret Sydney, för dig som gillar att vara i händelsernas centrum och samtidigt uppskattar att bo i en lugn och skön miljö.

Vi bygger för att du ska trivas länge

Vi har byggt bostäder i 80 år. Vi förstår hur viktigt det är att allt verkligen känns rätt när du flyttar in i din nya lägenhet. Vi vet också att behov och önskemål skiljer sig åt beroende på livssituation och personlig smak. Därför bjuder Brf Sydney på stor variation när det gäller både planlösningar och inredningsalternativ.

Alla lägenheter har modern köksutrustning, helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare, samt egen uteplats, balkong eller terrass. Gemensamt är också de stora fönstren som ger ett härligt ljusinsläpp och de generösa sovrummen, med gott om utrymme för både säng och arbetshörna. Och självklart också valet av högkvalitativa material i allt från golv till tak. Brf Sydney bygger vi för att du ska trivas länge.

Takvåningar för dig som siktar mot stjärnorna

Om drömmen är en takvåning med privat terrass, så kan du förverkliga den i Brf Sydney. Här finns ett tiotal takvåningar i olika storlekar och utföranden. Vårt mest exklusiva alternativ är en fantastisk fyrarums penthousevåning på 145 kvm med 50 kvm egen terrass och två balkonger. Bor du här får du hela våningsplanet för dig själv, utan grannar vägg i vägg, och du kan ta hissen till din egen ytterdörr. Den stora, privata terrassen blir vad du gör den till; en plats för avkoppling, gemenskap eller gröna fingrar. Oavsett vilket kan du alltid njuta ostört av den fantastiska utsikten – soliga sommardagar eller stjärnklara vinternätter – terrassen bjuder in året runt.

Arkitekterna har ordet

Kvarteret Sydney är början på en omvandling av Göteborg, där staden utvecklas och vänder sig mot vattnet. Med en kombination av klassisk arkitektur och moderna lösningar överbryggar vi avståndet mellan långgatorna och älven, och skapar ett verkligt urbant kvarter där människor kan leva ett hållbart liv. Det är stort att få vara en del av detta, säger arkitekterna Lea-Vanessa Lohr och Johan Casselbrant.

Från Masthugget och ut i världen

Sjöfarten är en självklar del av Göteborgs historia. En historia där Masthuggskajen har spelat en helt avgörande roll. När den anlades i slutet av 1800-talet blev det möjligt för oceangående fartyg att lägga till inne i stan. Och sedan tog det fart. Härifrån skeppades allt från timmer till telefoner ut över världen. Den ökande fartygstrafiken fick inte bara handeln att blomstra. Den förde också med sig nya impulser, tankar och idéer som bidragit till att göra Göteborg till den utåtriktade, mångfasetterade stad den är idag.

Sydney – en ny del av Göteborg

För att hylla den öppna attityd som präglat och fortfarande präglar vår stad ger vi våra kvarter på Masthuggskajen namn efter några av de hamnstäder som fartygen härifrån besökte. Först ut är kvarteret Sydney, som nu blir en ny del av Göteborg. Välkommen Down Under!

Med cykeln i centrum

Att bo mitt i stan med det mesta på nära avstånd gör cykeln till ett smidigt förstahandsalternativ. I Sydney gör vi det extra enkelt för dig som helst tar dig runt på två hjul. I källarplanet finns ett välutrustat cykelgarage som du når bekvämt via en cykelramp. Inget krångel i trappor och hissar! I garaget kan du både förvara din cykel på ett säkert sätt, fylla på luft och fixa en punktering. Här kommer det också att finnas lastcyklar att hyra. Dessutom byggs en ny station för hyrcyklar från Styr & Ställ bara ett par minuters promenad bort.

Du kan alltid ta vagnen

Väljer du att åka kollektivt finns spårvagnen alltid nära till hands. Sydney ligger mitt emellan knutpunkten Järntorget och hållplatsen vid Masthuggstorget.

Dela och byt

I Sydney är det enkelt att både dela och byta grejer med varandra. I föreningens verkstads- och bytesrum finns verktyg, maskiner, stegar och annat som alla medlemmar kan låna. Här kan du också lämna saker som du inte behöver men som någon annan kan ha nytta av, och själv fynda bland sådant som andra har lämnat.

Hyr först – köp sen

13 av lägenheterna i Brf Sydney kommer att vara så kallade hyrköpslägenheter. Hyrköp innebär att du som är under 35 år och varken äger en bostad eller har något förstahandskontrakt sedan tidigare får möjlighet att hyra en lägenhet i Brf Sydney med option på att köpa den inom fyra år – Här kan du läsa mer Riksbyggens Hyrköp

En upphöjd oas mellan husen

Mitt emellan kvarterets byggnader, en våning upp från gatuplan, ligger Sydneys gröna, inbjudande oas – föreningens egen avskilda, välplanerade innergård. Här finns växtbäddar, träd och buskar, slingrande trädgårdsgångar och mysiga platser för lek, gemenskap och avkoppling. I gårdens soligaste hörn finns en vindskyddad möblerad uteplats med trädäck, som också kan nås från föreningens gemensamhetslokal via stora dubbeldörrar. Som gjort för en trevlig sommarfest!

Gemensamhetslokalen har en komplett, modern köksutrustning och flexibel inredning för lätt kunna anpassas efter behov. Bredvid gemensamhetslokalen ligger föreningens stora gästlägenhet med eget pentry och plats för fyra övernattande gäster. Perfekt när du får långväga besök.

Följ bygget live

Arbetet med att bygga Brf Sydney pågår nu för fullt. Om du är nyfiken på hur det går kan du se det live via en webbkamera. Till vänster i bild ser du Brf Sydney och till höger i bild Habitat 7, som är ett kontorshus. Till webbkamera Brf Sydney (bilden uppdateras var 5:e minut).

Dokument och faktablad

Parkering och bilpool i området

Har du egen bil finns flera parkeringsgarage i närheten, och ytterligare några parkeringshus och garage kommer att byggas. Du kan också gå med i någon av de bilpooler som finns på Masthuggskajen: On Demand,  KINTO eller Move About.

Preliminärt prisspann

1:or 30-35 kvm 2,8-3,2 mkr
2:or 48-60 kvm 4,1-5,2 mkr
3:or 71-85 kvm 6,1-8,1 mkr
4:or 90-107 kvm 7,6-8,3 mkr
5:or ca 110 kvm 8,2-8,7 mkr

Därutöver blir det 12 taklägenheter på 80-145 kvm med balkong och/eller takterrass. Preliminärt pris från 8,5 mkr och uppåt.

Hållbarhetsåtgärder

  • Miljöbyggnad Silver
  • Hög cykelmobilitet
    (cykelramp, cykelverkstad och lastcyklar) 
  • Gemensamhetslokal, övernattningslägenhet och gym
Om vårt hållbarhetsarbete

Dokument och faktablad

Parkering och bilpool i området

Har du egen bil finns flera parkeringsgarage i närheten, och ytterligare några parkeringshus och garage kommer att byggas. Du kan också gå med i någon av de bilpooler som finns på Masthuggskajen: On Demand,  KINTO eller Move About.

Preliminärt prisspann

1:or 30-35 kvm 2,8-3,2 mkr
2:or 48-60 kvm 4,1-5,2 mkr
3:or 71-85 kvm 6,1-8,1 mkr
4:or 90-107 kvm 7,6-8,3 mkr
5:or ca 110 kvm 8,2-8,7 mkr

Därutöver blir det 12 taklägenheter på 80-145 kvm med balkong och/eller takterrass. Preliminärt pris från 8,5 mkr och uppåt.

Hållbarhetsåtgärder

  • Miljöbyggnad Silver
  • Hög cykelmobilitet
    (cykelramp, cykelverkstad och lastcyklar) 
  • Gemensamhetslokal, övernattningslägenhet och gym
Om vårt hållbarhetsarbete

Anmäl intresse till Brf Sydney

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Marie Guregård

Marie Guregård

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post
Camilla Johansson Cederlöf

Camilla Johansson Cederlöf

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp