Hyreslägenheter i Höganäs, Släggan

Anmäl intresse

I Höganäs inbäddat i villabebyggelse hittar du 82 moderna hyreslägenheter om 1-3 rum och kök. Lägenheterna ligger på promenadavstånd till havet samtidigt som du har nära till både mataffär, vårdcentral och apotek. Vi har kunnat nyttja det statliga investeringsstödet vilket gör att hyrorna blir lägre än de annars hade blivit.

  • När du anmäler intresse kommer du att slussas vidare till Riksbyggen Hyresförmedling AB som är ett dotterbolag till Riksbyggen. Vår personuppgiftspolicy

Så här ställer du dig i kö
Riksbyggens köregler

Fakta

Avgift 5 300-9 200 kr/mån
Rum 1-3 rum och kök
Boarea 35-77 kvm
Antal 82
Virtuell rundvandring

Hyreslägenheterna i Höganäs

Husen har byggts för att klara hållbarhetskraven för Miljöbyggnad Silver. Det är moderna och hållbara byggnader med praktiska och vackra lägenheter. De vackra tegelbyggnaderna smälter väl in i omkringliggande bebyggelse. Det röda teglet för traditionen vidare då Höganäs tidigare var en bygd med en väl utvecklad tegelproduktion.

Det finns totalt 82 hyreslägenheter i i storlekarna 1-3 rum och kök.

Lägenhetsinformation

Här finns välplanerade ettor (cirka 35 kvm), ljusa tvåor (cirka 56 kvm) och även några större treor (cirka 70-77 kvm). Lägenheterna har öppna planlösningar med sköna parkettgolv i ek. Köken är välplanerade och stilrena med vita luckor från Marbodal och gränsar till andra sociala ytor som matplats och vardagsrum.

Det helkaklade badrummet är modernt och rymmer både tvättmaskin och torktumlare. I de mindre lägenheterna finns en kombimaskin. Alla lägenheter har antingen balkong eller fransk balkong.

Parkering

I anslutning till fastigheten finns parkeringsplatser och plats för cyklar.

Balkong och uteplats

De flesta lägenheterna har fransk balkong eller balkong.

Balkong och uteplats

De flesta lägenheterna har fransk balkong eller balkong.

Havsnära boende i Höganäs

Många besöker Höganäs för att det är en sommarstad vid  vattnet. Men för de som bor här är det en fin året-runt-stad med en helt egen atmosfär. Höganäs har haft ett stort fiskeläger, men de flesta tänker nog mest på keramik och tegel när de hör namnet. Som mest fanns det över 50 stycken gruvor där man tog upp lera för att tillverka tegel. Det röda teglet var speciellt för Höganäs och de välkända bruna Höganäskrusen har tillverkats sedan slutet av 1800-talet. Mixen mellan fiskeläger och bruksort, gammalt och nytt, eldsjälar och entreprenörer gör detta till en spännande plats att bo på.

Kullabergs naturreservat

Höganäs är omringat av en vacker kustremsa och från bostaden har du bara 1,5 km till havet. Hälsans Stig tar dig genom stan, från Kvick-badet och Prins Carlsgatan och söderut till Lerberget och sedan tillbaka längs med havet. I närheten ligger även Kullabergs naturreservat som erbjuder vackra miljöer för friluftsaktiviteter som vandring, dykning, paddling och klättring. Går du hellre på golfbanan har du fyra stora banor i närheten. 

Kommunikationer

Till Höganäs centrum tar man sig lätt till fots eller med cykel eller buss. Det finns bra kommunikationer till Helsingborg med buss som tar cirka 20 min.

Från Helsingborg kan du även ta tåget till Malmö och Kastrup eller rentav färjan till Helsingör.