Kommande
Kommande

Masthuggskajen

Anmäl intresse

På Masthuggskajen i Göteborg planerar vi för 500 nyproducerade attraktiva lägenheter mellan Järntorget, Långgatorna och älven. Ett centralt och helt unikt boende.

Fakta

Lägenheter 0
Status Kommande
Planering pågår
Säljstart
Byggstart
Inflyttningsklart

Masthuggskajen - från idé till verklighet

Hör Michael Ekberg, fd Regionchef Bostad, Mikael Ahlén, Affärsutvecklare Bostad och Anders Radne, Sälj- och Marknadsansvarig, berätta om idén hur Masthuggskajen blir till verklighet.

Se filmen
Virtuell rundvandring

Se Masthuggskajen och välj bostadsprojekt

Här kan du se alla kvarteren på Masthuggskajen som Riksbyggen kommer bygga.

Bostadsrätter på Masthuggskajen i Göteborg

Här planerar vi att bygga 500 attraktiva lägenheter i sex bostadsrättsföreningar. Flera av föreningarna kommer ligga utmed Första Långgatan och ett par på och intill den nya halvön som kommer byggas i älven. Bostadsprojekten är i tidigt skede och det finns i nuläget ingen information om utformningen eller priser på bostäderna. Anmäl därför ditt intresse för att få information när det är dags för någon av säljstarterna.

Vattennära bostadsrätter centralt i Göteborg

Våra bostadsrättsföreningar är en del av detaljplanen för Masthuggskajen som ska utvecklas till ett område med puls, kulturell dynamik och internationella intryck. Här binder man samman gammalt och nytt, storslaget och småskaligt, globalt och lokalt. I området mellan Järntorget, Långgatorna och hamnen kommer 1 300 bostäder, 5 000 – 6 000 arbetsplatser, skolor, restauranger och hotell att växa fram.

Att bo på Masthuggskajen kommer bli mycket bekvämt och samtidigt väldigt livfullt. Ostindiefararen Götheborg med ett visitor center kommer att ha sin permanenta placering vid Masthuggskajen. Väldigt många lägenheter kommer få helt fantastisk utsikt över hamnen och vattnet.

Masthuggskajen prisas för sin hållbara stadsutveckling

Masthuggskajen vinner första pris inom kategorin ”Årets Citylab-projekt” med motiveringen att projektet är "en 'influencer' inom hållbar stadsutveckling och har ett innovativt fokus på social hållbarhet". Priset delades ut under Sveriges mest prestigefyllda tävling inom hållbart samhällsbyggande: Sweden Green Building Awards. Utmärkelserna delas årligen ut av Sweden Green Building Council (SGBC) för att premiera och uppmärksamma projekt och personer som på bästa sätt bidragit till ett hållbart samhällsbyggande. Läs om Sweden Green Building Awards.

Certifiering av Citylab Action

Masthuggskajen är det första stadsutvecklingsprojektet som registrerat sig till certifiering av Citylab Action. För certifiering ska projektet uppfylla 20 indikatorer. De 20 indikatorerna handlar bland annat om att ha en tydlig vision och konkreta mål för utvecklingen, att området erbjuder olika upplåtelseformer, mötesplatser, grönytor och hållbara färdsätt. Läs pressmeddelandet om Masthuggskajens hållbarhetscertifiering

Se bygget på livekamera

Arbetet med att bygga den nya halvön på Masthuggskajen pågår nu för fullt. Här planerar vi att bygga en bostadsrättsförening. Om du är nyfiken på hur arbetet går kan du se det i en livekamera. Till webbkamera Masthuggskajen (bilden uppdateras var 5:e minut).

Göteborgs stadskärna växer västerut mot vattnet

Med Masthuggskajen växer Göteborgs stadskärna västerut och närmar sig vattnet. På så vis får Linné, Majorna och Centrum en tydligare koppling till älven och en ny hållbar stadsdel formas med en blandning av stadspuls och lokalt liv. Området kommer att erbjuda levande gator och torg, omkring 1300 bostäder och 125 000 kvm kontor, lokala verksamheter och kultur.

Detaljområdet för Masthuggskajen sträcker sig från Järntorget till Stigbergsliden och från Första Långgatan ned till vattnet. Det utvecklas av Göteborgs Stad och ett konsortium bestående av Elof Hansson Fastigheter, Folkets Hus Göteborg, NCC, Riksbyggen, Stena Fastigheter Göteborg och Älvstranden Utveckling. Området omfattas av Vision Älvstaden och ska hela staden, möta vattnet och stärka kärnan.

Anmäl intresse till Masthuggskajen

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Anders Radne

Anders Radne

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp