Lägenheter i Kalmar

Hos Riksbyggen hittar du flera lägenheter i Kalmar, både hyresrätter och bostadsrätter.

Bostäder i Kalmar

Nedan kan du intresseanmäla för Riksbyggen hyresrätter eller bostadsrätter i Kalmar. Gör en anmälan redan idag och få löpande information om vad som händer.

Bo i Kalmar

Kalmar, en stad full av liv och rörelse året om, ligger vid vackra Kalmarsund. Kalmar är den tredje största tätorten i Småland, efter Jönköping och Växjö. Här har du nära både till havet, naturen och stadslivet.

Stadsparken i centrala Kalmar ligger vackert till precis vid Kalmar slott. I parken kan du gå in på konstmuseet, strosa runt i den fina miljön eller se en konsert vid stadsparkens scen under sommarhalvåret. För dig som söker avkoppling har Kalmar nära till både kust, öppna landskap och skog. Det finns flera vandringsleder, de största är Östra Sigfridsleden och Kalmarsundsleden.

Staden har en välplanerad kollektivtrafik, med både tåg (Öresundstågen, Stångådalsbanan och Kust till kust), buss och flyg. Flygplatsen Kalmar Öland Airport ligger cirka fyra kilometer från Kalmar centrum. Härifrån går både inrikes- och utrikesflyg. Från Kalmar kan du även lätt ta dig vidare till Öland via Ölandsbron eller färja.

Kalmar är en växande stad, och har idag uppåt 72 000 invånare i kommunen. Sen 2010 har studenter lockats till Linnéuniversitetet i Kalmar. Universitetet är modernt och internationellt, och erbjuder över 200 program och 1 500 fristående kurser. Fler arbetstillfällen, större utbud av nöjen och aktiviteter kommer i takt med att staden växer. 

Områden i Kalmar

Nedan kan du läsa mer om några av de områden och kommuner som Riksbyggens hyres- och bostadsrätter finns i Kalmar.

Hyresrätter i Fredriksskans

I det centrala området Fredriksskans i Kalmar finns 42 nya hyreslägenheter. Fredriksskans har ett attraktivt läge precis vid havet, och nära till fina promenadstråk och Kalmar city. Lägenheterna är mellan 1-4 rum och kök. Här kan du läsa mer om lägenheterna i Fredriksskans och anmäla intresse.

Bostäder i Brf Liljekonvaljen

På Söder i Kalmar erbjuder Riksbyggen 58 välplanerade lägenheter. Här byggs lägenheter från 2-6 rum med en boarea mellan 62 till 126 kvadratmeter. Lägenhetshusen i bostadsrättsföreningen är byggda med ett hållbarhetsfokus som mynnat ut i energisnåla hus, solceller och sedumtak på förråd. Här kan du läsa mer om Brf Liljekonvaljen

Bostäder i Brf Fredriks Udde

Bostadsrättsföreningen Fredriks Udde ligger i Fredriksskans. Här bygger Riksbyggen 76 lägenheter. Här bor du i ett lugnt och centralt område nära vattnet. Byggnaderna kommer certifieras med MiljöByggnad Silver, en svensk certifiering för hållbara byggnader med goda materialval och låg energiförbrukning.

Bostäder i Brf Callmare Fästing

Brf Callmare Fästing är vackert belägen nära både vatten och Kalmars stadskärna. Medlemskapet i bostadsrättsföreningen kommer även med tillgång till föreningens bilpool. Byggnaderna är rustade med solceller på taken och har certifieringen Miljöbyggnad Silver. Lägenheterna är från 1-3 rum på mellan 27-67 kvadratmeter. 

Kommande bostadsprojekt i Kalmar

Bostäder i Brf Nyponrosen

Med en modern, hållbar arkitektur och fina grönområden är bostäderna i Brf Nyponrosen en plats att bo för både barnfamiljer och studenter såväl som för seniorer. Föreningen kommer ha både en gemensam verkstad, festlokal, lägenhet för övernattning och tvättstuga. Här planeras 36 bostäder sex kilometer norr om Kalmar city. I närområdet till Nyponrosen ligger Värsnäs friluftsområde med möjlighet till bad, grill, cykling och fina promenader. Från området kan du lätt ta dig vidare med buss eller via cykelväg. Läs mer om Brf Nyponrosen här.

Bostäder i Brf Fågelsången

I kvarteret Tranan kommer 69 nya lägenheter byggas i Brf Fågelsången. Kvarteret har tidigare varit en plats för bensinpumpar och en bilverkstad, men kommer nu växa till ett helt nytt kvarter. Här kommer det finnas både mindre, yteffektiva lägenheter och större bostäder för familjer. I Fågelsången kommer en grönskande innergård, gemensam lokal och övernattningslägenhet finnas.