Flytta in direkt
Flytta in direkt

Brf Fredriks Udde

4 290 000–4 995 000 kr
Anmäl intresse

Inflyttningsklart på Fredriksskans. För dig som vill ha nära till vatten, vackra promenadstråk och stadsliv! Då är det här du ska bo!

Fakta

Pris 4 290 000– 4 995 000 kr
Rum 5 rum och kök
Boarea 116–120 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • fast avgift för vatten (ej förbrukning)
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • bostadsrättstillägget på din hemförsäkring
 • medlemskap i elbilspool
 • föreningscykel
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

Tillkommande driftskostnader är förbrukning av hushållsel, förbrukning av varmt och kallt vatten och hemförsäkring. Abonnemang för TV/bredband/telefoni är tecknat kollektivt av bostadsrättsföreningen och kommer som en post på avgiftsfakturan. Se schablon för respektive bostad i Ekonomisk plan. 

Vad används avgiften till

9 242–9 515 kr/mån
Våningar 3–4
Lägenheter 76
Status Försäljning pågår
Planering pågår
Byggstart
Säljstart
2020
Upplåtelse
2023
Inflyttningsklart
december 2023

Bostadsrätter med bästa läget i Kalmar

Brf Fredriks Udde – föreningen med det lilla extra

Brf Fredriks Udde i Kalmar består av totalt fyra huskroppar och är ritade av ingen mindre än arkitekten Thomas Sandell på arkitektfirman Sandellsandberg. Samtliga huskroppar har sin egen unika karaktär i form av olika och noga utvalda färg- och materialval, vilket gör varje huskropp unik.

I föreningen finns fina mervärden så som bilpool och föreningscyklar. Alla boende i föreningen får dessutom ta del av trevliga gemensamma utrymmen så som en gemensamhetslokal för fest och kalas och en grönskande gård med pergola och en mindre lekplats för de små. Det finns även en fin övernattningslägenhet för era långväga gäster. Givetvis är det hiss hela vägen från garage/källare och samtliga lägenheter har tillgång till ett separat förråd i källare.

Månadsavgift

I Brf Fredriks Udde betalar du bara för det du själv förbrukar – smart va! I månadsavgiften ingår nämligen värme, bostadsrättstillägg på din hemförsäkring samt de fasta avgifterna för vatten och hushållsel. De driftskostnader som tillkommer är förbrukning av hushållsel, varmt och kallt vatten samt hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med Tele2 för abonnemang av TV, bredband och telefoni. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg på din månadsavi.

För oss är din trygghet A och O

Vi vet också att när man köper en ny bostad så är det ibland en tid till inflyttning. Livet står inte stilla och mycket kan hända längs med vägen, därför ingår vårt Trygghetslöfte när du köper en bostad i Brf Fredriks Udde. Detta för att du som köpare ska kunna känna dig trygg när du köper en bostad, även om livet tar vändningar som man inte kan råda över.

Hållbara bostäder

Vi tänker mycket på miljön när vi bygger nya bostäder, vilket vi även har gjort på Fredriksskans då byggnaderna kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad Silver är ett svenskt system för certifiering av byggnader som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och granskade materialval. Utöver detta ställer nivån höga krav på dagsljusfaktorer i bostaden, ljudmiljö, behovsstyrda ventilationssystem och fuktsäkerhet. Det garanterar bra, ljusa och energieffektiva bostäder – och ett långsiktigt hållbart bostadsområde.

Bostäderna på Fredriksskans har också till uppgift att underlätta en mer hållbar livsstil för de boende bland annat genom bilpool och föreningscyklar. Men framförallt har det nya bostadsområdet fokus på den sociala hållbarheten och kvarteret är planerat utifrån människans behov av möten och aktiviteter. Området Fredriksskans ska vara öppet för alla, året runt och vara en naturlig och självklar mötesplats för Kalmarborna och besökare.

Hållbarhetsåtgärder

 • Miljöbyggnad Silver
 • Bilpool och föreningscyklar
 • Sedumtak
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

 • Miljöbyggnad Silver
 • Bilpool och föreningscyklar
 • Sedumtak
Om vårt hållbarhetsarbete
Bostadsväljaren

Se huset och välj bostad

Här kan du titta på huset och hitta din favoritlägenhet.

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Nya bostadsrätter på unikt läge

Detta är boendet för dig som inte vill behöva välja mellan stadsliv och natur. Från Fredriksskans finns allt på bekvämt gångavstånd; historiska byggnader, mysiga kullerstensgator, badplatser, vackra promenadstråk längs med vattnet och grönskande parker. Samtidigt finns ett stort utbud av restauranger, caféer, pubar och butiker på Kvarnholmen som bara är belägen ett par hundra meter bort.

Anmäl intresse till Brf Fredriks Udde

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Frida Langå

Frida Langå

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp