Kommande
Kommande

Brf Fågelsången

Anmäl intresse

Först ut i Kvarteret Tranan är Brf Fågelsången. På en plats som tidigare innehöll en bilverkstad och bensinpumpar kommer snart ett helt nytt kvarter att växa fram. Vi river det gamla och förvandlar platsen till ett attraktivt och hållbart bostadskvarter med trivsamma grönytor att vistas på. Kvarteret ligger centralt med gångavstånd till allt som Kalmar stad har att erbjuda.

Fakta

Lägenheter 69
Status Kommande
Planering pågår
Säljstart
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttningsklart

Nya bostäder i Kalmar

Ett kvarter som tidigare kanske inte var så vackert att vila ögonen på, kommer vi att förvandla till en levande plats för människor att bo, leva och trivas på.

I kvarteret Tranan planeras det för cirka 200 nya bostäder. Försäljningen kommer att ske i tre etapper, först ut blir Brf Fågelsången som ligger längst söderut mot Norra Vägen, här kommer det att bli cirka 76 lägenheter.

Kvarteret Tranan kommer erbjuda något för alla. Här planerar vi för såväl mindre och yteffektiva lägenheter till större bostäder för den stora, urbana familjen och givetvis också lägenheter för dig som drömmer om att lämna villalivet bakom dig och istället börja njuta av en skönare bekymmersfri tillvaro på ett stadsnära läge.

En grönskande innergård med tillhörande gemensamhetslokal med gästlägenhet blir centrum för det nya kvarteret. Den kommer kunna nyttjas för festliga tillställningar och barnkalas. Vår vision är att skapa en trivsam oas med härliga grönytor för lek, avkoppling och umgänge. Vi hoppas och tror att gården blir en naturlig mötesplats för såväl nya som gamla bekantskaper och även grunden i ett tryggt och levande grannskap.  

Vid säljstarten presenteras visualiseringar av det nya kvarteret, priser och givetvis planlösningar.  

Vad händer på området

Rivningen är avklarad av det som tidigare fanns på fastigheten, detta har skett manuellt och demonteringen av material har återbrukats samt sanering av det som är farligt avfall. Vi har satt upp ett stängsel runt fastigheten.

Hållbarhet i allt vi gör

För oss på Riksbyggen är hållbarhet A och O. När vi bygger nytt lyssnar vi till naturen runt omkring oss. Vi genomför ekosystemsanalyser och tillför mångfald till platsen. Vi skapar lösningar inte bara för minskad miljöpåverkan utan även för social gemenskap och hållbar ekonomi. Precis som alla våra andra bostadsprojekt kommer Brf Fågelsången och Kvarteret Tranan genomsyras av hållbarhet. Med ett hållbart boende menar vi ett boende som tillgodoser människors behov, samtidigt som planetens gränser respekteras. Ett exempel på detta är att vi innan rivningen av de befintliga byggnaderna på platsen har låtit Återbruket i Kalmar ta tillvara på så mycket material som möjligt. Riksbyggen kommer bland annat att återanvända vackra ledstänger i trä, tegel och stenplattor från platsen som ska få leva vidare i det nya kvarteret. För oss är hållbarhet stort. Och litet.

Hållbarhetsåtgärder

  • Elbilspool och lastcykel
  • Ljus tvättstuga i bottenplan utöver egen tvättmaskin
  • Solceller
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Elbilspool och lastcykel
  • Ljus tvättstuga i bottenplan utöver egen tvättmaskin
  • Solceller
Om vårt hållbarhetsarbete

Ett nytt kvarter med närhet till allt

Kvarteret Tranan kan komma att ses som en ny entré till Kalmar innerstad. Det nya kvarteret och entrén till innerstaden markeras av ett högre hus intill korsningen av Norra Vägen och Galggatan samtidigt som övriga huskroppar kommer skapa samklang med befintlig bebyggelse i området. Bebyggelsen i närområdet är från 50-talet och den gröna kyrkogården togs i bruk redan år 1911.

Nu öppnar vi upp för ett nytt kvarter där vi sätter boende och livskvalitet i fokus. Med det nya kvarteret skapar vi nya hem och suddar ut historien om bilverkstad och bensinpumpar och asfalt. I Kvarteret Tranan har man nära till allt. Precis intill finner du butiker, restauranger, lekplats, park och gym. På promenadavstånd har du köpcentrum, stadskärnan, Kalmarsundsparken, Kalmar slott, havet och tågstationen. Ett nytt kvarter från vilket du har precis lagom nära till allt!

Anmäl intresse till Brf Fågelsången

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Karin  Hoberg

Karin Hoberg

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp