Planerat

Hållbart boende med skön gemenskap i en av Göteborgs mest spännande och dynamiska stadsdelar – nära vattnet, naturen och övriga delar av centrala stan. Här erbjuder vi bostadsrätter, bostadsrätter med hyrköp, ungdomsettor, kooperativa hyresrätter och co-living. Vilken del av Futura väljer du?

Bostadsfakta

Lägenheter 197
Status Planerat

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Kontakt

Martin Lundblad
Sälj- och marknadsansvarig

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Välkommen till morgondagens verklighet!

Det är på Hisingen det händer. Närmare bestämt vid Lindholmshamnen. Mitt emellan områdets småbåtshamn och den planerade Karlastaden bygger vi framtidens hållbara boende i kvarteret Futura. Här kombinerar vi olika boendeformer för alla åldrar och gör en särskild satsning på att ge fler unga vuxna en möjlighet att flytta hemifrån och skapa ett eget hem. Byggstarten för den första etappen är planerad till 2021. Inflyttningen påbörjas 2023.

Kooperativ hyresrätt

40 av lägenheterna i kvarteret Futura är kooperativa hyresrätter. Boendeformen är ett mellanting mellan en bostadsrätt och en hyresrätt. Insatsen är betydligt lägre än för en bostadsrätt. När du flyttar in i en kooperativ hyresrätt blir du medlem i den förening som äger och sköter fastigheten och får ett stort inflytande över ditt boende. Den kooperativa hyresrätten kan inte säljas, istället får du tillbaka din insats om du väljer att flytta.

Riksbyggen co-living

Åtta av de 40 lägenheterna med kooperativ hyresrätt är skapade för co-living. En boendeform för dig som både vill ha en privat sfär och som gärna umgås med dina grannar. Varje lägenhet har eget sovrum och badrum. Kök och vardagsrum är gemensamma.

Bostadsrätt

De flesta lägenheter i kvarteret Futura är vanliga bostadsrätter. Men här finns också alternativ för dig som är ung och vill äga din lägenhet men ännu inte sparat ihop till insatsen.

Bostadsrätt med hyrköp

Hyrköp innebär att du hyr en lägenhet av Riksbyggen med möjlighet att köpa den till ett förutbestämt pris inom fem år. Ett villkor är att du inte har ett förstahandskontrakt på en hyreslägenhet eller äger en bostad tidigare.

Läs mer om Riksbyggen Hyrköp.

Bostadsrätt – ungdomsettor

Tre av enrumslägenheterna med bostadsrätt kommer att vara så kallade ungdomsettor på 30 m2 med mycket låg insats. En ungdomsetta kan bara köpas av dig som är mellan 18 och 30 år. Om du så småningom vill sälja den vidare kan du bara göra till någon i samma ålder, och utan vinst*.

Gemenskap ute och inne

Att det ska vara enkelt att träffas och umgås är en av grundtankarna med hela Futura. Mellan husen blir det en grönskande innergård som alla boende kan nyttja med grillplatser och härliga ytor för socialt umgänge. Detsamma gäller kvarterets stora gemensamhetslokal och cykelverkstad. För långväga gäster finns en särskild övernattningslägenhet/rum att hyra.

Hållbart med Riksbyggen

Att tänka hållbart och långsiktigt är en självklar del i alla Riksbyggens projekt, vi projekterar alla våra projekt för att de ska uppfylla minst SGBC:s Miljöbyggnad Silver. Vi tar därmed stor hänsyn till såväl energieffektivitet som vilka material vi bygger in i de framtida bostäderna samt hur livet i huset kommer att bli. I kvarteret Futura har vi också lagt särskild vikt vid social hållbarhet både i valet av boendeformer, bostädernas utformning och kringmiljö. Vår ambition är att skapa möjligheter för fler – i synnerhet unga vuxna – att skaffa en bra bostad i ett tryggt och trivsamt kvarter präglat av delaktighet och fin gemenskap.

Centralt läge vid vattnet

Kvarteret Futura ligger ett stenkast från Lindholmshamnen på Norra Älvstranden i Göteborg. Det centrala läget vid vattnet, ett växande utbud av handel och kultur och goda kommunikationer gör området till ett av Göteborgs mest dynamiska. Här arbetar och studerar över 21 000 människor i en ungdomlig, internationell miljö. Fram till 2026 ska 2 700 nya bostäder byggas här, parallellt anläggs parker och grönområden. Lindholmshamnen, som förr dominerades av varvsindustrin, präglas idag en spännande blandning av industrihistoria och modern arkitektur. I området ligger även Lindholmen Science Park, som är ett världsledande centrum för forskning och utveckling med fokus på mobil datakommunikation, intelligenta fordon och transportsystem samt modern media och design. De är en tillväxtmotor för många företag i området som till exempel Ericsson, Volvo, Chalmers, Semcon och SVT med flera andra.

Anmäl intresse till Futura

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.