Kommande
Kommande

Brf Gibraltar

Bostäderna vid Gibraltargatan i Göteborg kommer att bli något utöver det vanliga. Med ett hus byggt i trä, stora ljusinsläpp och smart planerade bostäder. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Lägenheter 45
Status Kommande
Press

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter vid Gibraltarvallen i Göteborg

Bostäderna i Brf Gibraltar vid Gibraltarvallen i Göteborg ska vara en plats att trivas på länge, ett hem där varje boende kan slå rot.

Flexibla bostadsrätter i Göteborg

Alla familjer ser olika ut och behoven och önskemålen varierar över tid. Här planerar vi att bygga 45 bostadsrätter och radhus på mellan 55—120 kvadratmeter i storlekarna från två till sex rum och kök. Genom skjutbara mellanväggar kan rummens storlek enkelt anpassas allt eftersom familjens behov förändras. En stor spridning på bostädernas storlek möter många behov. Bostadsrättshuset och hyresrättshuset föreslås bilda en samfällighet för fler möten mellan människor. Här vill vi att människor i alla åldrar ska bo och trivas.

Brf Gibraltar är ett spirande kvarter med odling både på tak, i de egna växthusen och på gården med bärbuskar, blommor och träd. Att odla tillsammans ger inte bara färska kryddor till middagen, det bygger också en vi-känsla och samhörighet bland de boende. Som boende har du tillgång till en gemensamhetslokal för släktbesök, barnkalas och kvartersfester. De nyproducerade husen har även gemensam gård, entréer, stråk, torg och odling på tak som blir en naturlig knutpunkt för kvarteret.

Husen i Brf Gibraltar

Hållbara material som åldras vackert och håller länge är synliga både från utsida och från insida.Materialen är valda utifrån att de blir vackrare med åren. Tegel och trä tar tillsammans fram det bästa hos varandra. Fasaden består av omsorgsfullt placerade glaspartier mot en stående panel av Thermowood i ask. Ask är hårt och väderbeständigt och de egenskaperna förstärks genom thermo wood behandlingen som görs utan miljöfarliga tillsatser.

Även inomhus är träkänsla och tegel närvarande. Golv och innerväggar i bostäderna är av trä medan mark, gård och golv i lokaler är av återvunnet tegel

Johanneberg - ett område för nytänkande då och nu

De karakteristiska framtidsoptimistiska funkishusen och tegelarkitekturen i Nedre Johanneberg var typiska för funkisen och sekelskiftet. Tillsammans är de en utgångspunkt för Brf Gibraltars uttryck. Huset har sitt egna, nutida uttryck med mjukt formade balkonger som på samma gång samspelar med de historiska värdena i området.

En gård för alla sinnen

Med fält av pollinerande växter, marktegel, vattenytor, doftande blommor, sandytor och stenar blir gården som en vacker tavla från bostäderna. Mitt på gården står en silverlönn. En vattentrappa leder dagvatten till trädet. På gården finns sittplatser i eftermiddagssolen och grönska klättrar mellan gård och garage.

Cykelpool och schysstare transporter

Det finns en cykelverkstad med kombinerad stöldsäker cykelförvaring och utlåning av eldrivna lådcyklar för de boende. Här är det enkelt att ladda, låna, förvara och ta hand om cyklarna. Med cykelpoolen uppmuntras till att inte använda bilen under milen. Men det finns tillfällen då bilen behövs. För de boende ingår därför ett medlemskap i en bilpool i boendeavgiften.

Husets lokaler

I bottenvåningens lokaler finns det gröna kaféet och gårdsbutiken med utpräglad hållbarhetsprofil. På gröna kaféet kan vem som helst ta en fika. Personalen kan också hjälpa de boende i kvarteret med ärenden och utlåning av föreningens gemensamma prylar som verktyg, symaskiner, leksaker, skrivare och friluftsutrustning.
I kaféet finns ett gemensamt kylskåp, sakbytarrum och bibliotek. En utställningslokal där externa aktörer kan hyra in sig för utställningar och vernissage, en restaurang eller en plantskola kan bli nya mötesplatser i stadsdelen och knyta kvarteret närmare Chalmers.

Hållbart idag och varje dag

Den hållbara vardagen ska vara både enkel och trivsam. Växthuset är ett grönt fönster fullt av självodlade växter i direkt närhet och fungerar samtidigt som en klimat och akustikbuffert. Ett vilsamt rum som ger avskildhet, livskvalitet och inbjuder till att slå rot.

Anmäl intresse för att få information löpande om bostadsprojektet.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Viktiga hållbarhetsåtgärder för Brf Gibraltar

Här kan du bo och leva hållbart. För oss på Riksbyggen är hållbarhet både stort och litet - vi har arbetar för att huset ska hålla höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial vilket ger dig möjlighet att leva hållbart i vardagen.

Riksbyggen är Sveriges Grönaste Varumärke inom kategorin Nyproduktion av bostäder.

Riksbyggen Positive Footprint Housing

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Viktiga hållbarhetsåtgärder för Brf Gibraltar

Här kan du bo och leva hållbart. För oss på Riksbyggen är hållbarhet både stort och litet - vi har arbetar för att huset ska hålla höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial vilket ger dig möjlighet att leva hållbart i vardagen.

Riksbyggen är Sveriges Grönaste Varumärke inom kategorin Nyproduktion av bostäder.

Riksbyggen Positive Footprint Housing

placeholder

 • Planering pågår

  2019
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

   

Anmäl intresse till Brf Gibraltar

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till