Kommande
Kommande

Almås Plats

Riksbyggen skrev 2019 ett markanvisningsavtal med Borås Kommun om att bygga bostadsrätter på Almås Plats. Kommunens detaljplanearbete har startats upp under 2021, anmäl intresse för att få information när vi har något nytt att berätta. Välkommen till din nya verklighet!

Fakta

Lägenheter 45
Status Kommande

Anmäl intresse

Gör en intresseanmälan för bostadsprojektet genom att klicka på ”Anmäl intresse” här på sidan. Då kommer du att få våra nyhetsbrev och missar ingen information.

Det är även klokt att gå med i Riksbyggen Förtur. Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur möjlighet att välja lägenhet först utifrån turordning efter antal poäng. Du samlar en poäng per vecka du är medlem. Ju tidigare du registrerat dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du alltså samla inför säljstarten. 

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

Nyproducerade bostadsrätter på Almås Plats i Borås

Syftet med detaljplanen är att pröva ambitionerna av markanvisningen som Riksbyggen blivit tilldelad, vilket innebär att utreda platsens förutsättningar samt ta fram planhandlingar. Detaljplanen beräknas kunna vara antagen 2022 med en förhoppning om att den vinner laga kraft under 2023. När samrådshandlingar finns framtagna kommer hemsidan att uppdateras med mer information.

Innehåll i detaljplanen:

 • En Riksbyggen bostadsrättsförening, cirka 45 lägenheter
 • Butiker/lokaler i bottenplan

Preliminär tidplan

Det är alltid svårt att beräkna hur lång tid en detaljplan tar innan den vinner laga kraft, men utgår vi från att det sker under 2023 och vi kan jobba vidare med bygglov så är den tidigaste inflyttningen i området under 2025.

Anmäl intresse

I det här tidiga skede finns inte så mycket information och det kommer inte heller skickas nyhetsbrev så ofta, men så fort vi har ny information kommer vi hålla dig som lämnat intresseanmälan informerad.

Du anmäler intresse till området som helhet och när detaljplanen är klar och vi kommit längre så kommer vi informera mer om projektet.

Vi kan redan nu säga att det är en klar fördel att redan nu gå med i Riksbyggen Förtur. 

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Inflyttningsklart

   

Centralt läge intill Parkstaden i Borås

Almås Plats har ett mycket bra läge nära centrum och centralstationen. Det är ett praktiskt läge för pendlare då man också snabbt kan ta sig ut på RV40. Parkstaden, där Almås Plats ligger i utkanten, är ett populärt område i Borås. I närheten ligger Ramnasjön, som med sina omgivningar bjuder på vackra promenadvägar. I närområdet finns också skola och förskola. 

Anmäl intresse till Almås Plats

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.