Tips på aktiviteter i en bostadsrättsförening

Liv och rörelse hör vardagen till i en bostadsrättsförening och alla ska känna att de trivs och är bekväma med sitt boende. Är du missnöjd med något? Med ett samtal kommer ni väldigt långt! Här kommer ytterligare några tips på saker du kan göra för att ditt boende ska bli ännu trevligare.

Lär känna din granne - Nu när det börjar blir varma ute så vore det väl mysigt och trevligt att ta en fika ihop utomhus. Har föreningen en gemensam yta så passar det utmärkt att fixa en enklare fika för att träffas här. Du ska se att detta första, trevande steg kan leda till en ny vän för livet.

Husdjur skapar gemenskap - Om din granne har en hund så har ni ett naturligt skäl till att träffas, ställ frågan om vad hunden heter och om du får följa med ut när hunden rastas. Förutom att du får en trevlig granne så får du en fyrfotad vän.

Ha en sommarfest tillsammans - En sommarfest kan utformas på en massa olika sätt. Det kan vara ett knytkalas eller en fikafest. Prata med styrelsen och se till att bilda en grupp som får ansvara för hur festligheten ska gå till. När ni väl har genomfört er första sommarfest så kommer ni längta till nästa års sommarfest.

Utnyttja er förenings möjlighet - Vad brinner du för? Kanske starta en läsecirkel eller någon annan typ av möte för att få umgås under avslappnande former. Har föreningen någon lokal passar det utmärkt att mötas här. Saknar föreningen lokal kanske en stavgångsgrupp är något ni kan göra. Se möjligheter för att börja umgås.

Tänk positivt - Forskning visar att de som umgås och har vänner mår bättre och är lyckligare. Tag chansen och se till att andra också mår bättre och blir lyckligare när de får umgås med dig. Gör dina grannar glada idag – våga ta steget och börja umgås!

Utbildningen Föreningsdilemman - utmaningar i en Brf

I Riksbyggen Akademi hittar du den digitala utbildningen Föreningsdilemman.

Innehåll: I en bostadsrättsförening ställs man inför en hel del olika dilemman gällande både regler för föreningens arbete men även medlemmarnas rättigheter och skyldigheter. Intresseföreningarna i Öst har med hjälp av Folkrörelsemiljonen tagit fram ett antal filmer som speglar olika dilemman i en bostadsrättsförening. Med dessa filmer som underlag får du som styrelse möjlighet att diskutera detta inom styrelsen men även tillsammans med boende i samband med föreningsmöten.