Smarta fördelarna med fastighetsförvaltare

Ökad trivsel och höjt värde på bostaden. Här listar vi fem smarta fördelar med att använda sig av en förvaltare.

Att ha en välskött fastighet är viktigare än många tror. Därför kan det vara bra att använda sig av en fastighetsförvaltare, på så vis får man expertkunskap där föreningens egna kunskaper inte räcker till.

1. Spara tid och pengar

Att hitta någon med rätt kompetens kan bli en oerhört tidskrävande process. Hos Riksbyggen kan man bland annat få hjälp med energiförvaltning, det innebär att utbildade energiingenjörer ser över fastigheten och ser till att den drivs på ett så energisnålt och kostnadseffektivt sätt som möjligt.

– Genom att driva fastigheten på ett så optimalt sätt som möjligt kan man spara riktigt stora summor, säger Göran Danling, verksamhetsutvecklare inom teknisk förvaltning och energi.

2. Fokusera på det ni kan

Är er förening en fena på fastighetsskötsel? Härligt, då är det just det ni ska fortsätta med. I en förening är det viktigt att man fokuserar på det man kan och överlåter det andra till experter för att nå så bra resultat som möjligt.

3. Ökad trivsel

I en välfungerande fastighet så mår de boende bättre. Det är Malmslättshus nr 1 ett levande exempel på. De använder sig av Riksbyggens tekniska förvaltning och kan på så vis släppa kontrollen om den tekniska delen. Nu fungerar allt som det ska och har de några funderingar får de hjälp på direkten. Bytet till Riksbyggen gjorde att både trivseln och gemenskapen bland de boende ökade.

4. En långsiktig lösning

När man använder sig av Riksbyggens tjänster får man inte bara hjälp här och nu. Tillsammans med förvaltaren sätter man upp en långsiktig plan för att få ett hållbart resultat. Dessutom fortsätter Riksbyggen med löpande underhåll och service så att föreningen håller sig i toppskick – hela tiden.

5. Ökar föreningens värde

Grönare gräs, fina växter och välskötta rabatter. Genom att ha en fungerande fastighetsservice kan man öka både föreningens värde och värdet på de enskilda bostäderna.

– En fin utemiljö ökar trivseln och värdet på boendet – både för föreningen och lägenheterna, säger Helena Elfwing, marknadsstrateg på Riksbyggen.