Så kan ni inreda er gemensamhetslokal

I Brf Vivas gemensamhetslokal har man satsat på föreningsaktivitet och hållbarhet när lokalen inreddes.

Den här gemensamhetslokalen är inredd av Malmström och Edström, som också har varit arkitekter för husen. I Brf Viva har ett stort fokus varit på hållbarhet så även lokalen är inredd med dem värdegrunderna. De gröna stolarna som man ser på bilden är renoverade stolar och lever sitt andra liv hos Brf Viva. Belysningen är från ett socialt hållbart projekt och inrett av Rejlers.

Gemensamhetslokal-2.jpg

Många användningsområden

Lokalen är inredd på så sätt att man ska kunna använda den i allt från privata fester och föreningsaktiviteter till styrelsemöten. Till exempel finns en trädgårdsgrupp i föreningen som höll sin skördefest i lokalen under förra hösten. Om lokalen är obokad kan en boende använda lokalen som studiesal eller varför inte som ett hemmakontor nu när fler väljer att arbeta hemifrån?

Lokalen är även utrustad med duk, projektor och ljudanläggning som föreningen själva har köpt in.

Gemensamhetslokal-3.jpg

Så fungerar bokningssystemet

I Brf Viva fungerar bokningssystemet så att alla alltid kommer in i orangeriet med tagg om det inte är bokat. När lokalen är obokat kostar det ingenting att använda den. Är lokalen bokad är det bara den som bokat som kommer in med sin tagg och då tillkommer även en liten avgift.

Gemensamhetslokal-4.jpg

Traditionella gemensamhetslokaler

Den mer traditionella och vanliga gemensamhetslokalen som de flesta Brf:er har kan man piffa upp med skrivbord för hemmajobb, bokhyllor där boenden kan lämna böcker de inte längre använder för andra att läsa, bekväma soffor och trevliga bord och stolar. För att göra det lite extra mysigt kan man hänga upp tavlor, gardiner och ställa ut växter. Försök tänka att lokalen kan användas till annat än bara styrelsemöten. Kanske vill någon i föreningen anordna en aktivitet för de boende? Kanske en vinprovning, bokklubb eller syjunta?